ΠΟΥ: Πάνω από 500 ιατρικές εγκαταστάσεις στη Συρία δέχτηκαν επίθεση από το 2016

πηγή:  AP

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει τεκμηριωμένα στοιχεία για περισσότερες από 500 στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον ιατρικών εγκαταστάσεων στη Συρία από τότε που άρχισε να τις καταμετρά, το 2016, με σχεδόν άλλους τόσους θανάτους μελών νοσηλευτικού προσωπικού και ασθενών.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των εγκαταστάσεων που επλήγησαν ήταν στη βορειοδυτική Συρία, όπου οι μάχες έχουν κλιμακωθεί τους τελευταίους μήνες.

Τα στοιχεία τεκμηριώνουν 494 επιθέσεις σε ιατρικές εγκαταστάσεις μεταξύ 2016-2019, αναφέρει η έκθεση για την οποία ο ΠΟΥ διευκρινίζει ότι είναι η πρώτη φορά που τα πλήρη στοιχεία για τις επιδρομές σε ιατρικές εγκαταστάσεις δίνονται στη δημοσιότητα.

powered by Rubicon Project
Από την αρχή της φετινής χρονιάς, έχουν επιβεβαιωθεί άλλες εννέα επιδρομές, όλες στη βορειοδυτική Συρία, κατά τις οποίες δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, χωρίς να αναφέρεται ποιος ευθύνεται γι αυτές.

Ο συνολικός απολογισμός των νεκρών, μελών του νοσηλευτικού προσωπικού και ασθενών, ανέρχεται σε 480 από τον Ιανουάριο του 2016 έως σήμερα, σύμφωνα με την έκθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ