Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον ένας νεκρός από βομβαρδισμό στο Μικολάιφ

Οι επιθέσεις προκάλεσαν πολλές πυρκαγιές, με ζημιές σε πολλά κτίρια κατοικιών και επιχειρήσεων με σύννεφα καπνού πάνω από την πόλη του λιμανιού, ανέφερε ο δήμαρχος

Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε σήμερα από μια ρωσική πυραυλική επίθεση που προκάλεσε επίσης ζημιές σε κτίρια, συμπεριλαμβανομένου ενός σχολείου στην πόλη Μικολάιφ της νότιας Ουκρανίας, δήλωσε ο τοπικός δήμαρχος.

Οι επιθέσεις προκάλεσαν πολλές πυρκαγιές, με ζημιές σε πολλά κτίρια κατοικιών και επιχειρήσεων με σύννεφα καπνού πάνω από την πόλη του λιμανιού, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Ολεξάντρ Σένκεβιτς.

«Συνεχίζω να λέω ότι είναι ακόμα επικίνδυνη η κατάσταση στην πόλη. Πριν, ο κόσμος έβγαινε σωρηδόν, αλλά τώρα βγαίνει λιγότερο», είπε στην εθνική τηλεόραση.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης Βιτάλι Κιμ δήλωσε νωρίτερα ότι επτά πύραυλοι έπληξαν το Μικολάιφ. Η εταιρεία διαχείρισης σιτηρών Viterra είπε ότι ο τερματικός σταθμός της στο Everi στο Μικολάιφ είχε τυλιχθεί στις φλόγες αφού χτυπήθηκε σε μια επίθεση, αναφέροντας ωστόσο ότι κανείς δεν σκοτώθηκε εκεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ