Ουκρανία: Στους 31 οι τραυματίες από την επίθεση σε νοσοκομείο στο Ντνίπρο, ανάμεσά τους δύο παιδιά - «Η Ρωσία στοχεύει σε αμάχους»

Από τους τραυματίες, 16 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία και οι άλλοι λαμβάνουν εξωτερική θεραπεία, ανέφερε ο Λουκασούκ σε ανάρτησή του στο Telegram - «Πυρά» κατά της Ρωσίας από τον  σύμβουλο του προέδρου της Ουκρανίας, Μικαίλο Ποντόλιακ

Ο αριθμός των ανθρώπων που τραυματίστηκαν από τη ρωσική επίθεση την επίθεση την Παρασκευή σε νοσοκομείο στην πόλη Ντνίπρο αυξήθηκε σε 31, μεταξύ των οποίων οκτώ γιατροί και δύο παιδιά, σύμφωνα με τον επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου της Ντνίπρο, Μικόλα Λουκασούκ. Επόσης, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Από τους τραυματίες, 16 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία και οι άλλοι λαμβάνουν εξωτερική θεραπεία, ανέφερε ο Λουκασούκ σε ανάρτησή του στο Telegram. 

«Δύο από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, 12 άνθρωποι είναι σε όχι και τόσο σοβαρή κατάσταση και οι υπόλοιποι έχουν ελαφρά τραύματα», πρόσθεσε ο Λουκασούκ. 

Ήταν ένας βαλλιστικός πύραυλος που έπληξε το Νοσοκομείο Νο.14 της πόλης του Ντνιπροπετρόβσκ, το οποίο καταστράφηκε μερικώς, είπε ο Λουκασούκ. 

«Η Ρωσία στοχεύει σε αμάχους»

Ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Μικαίλο Ποντόλιακ χαρακτήρισε την επίθεση «σκόπιμη σε πολιτικά αντικείμενα», προσθέτοντας ότι με αυτόν τον τρόπο η Ρωσία αποδεικνύει ότι στοχεύει αμάχους.

«Αυτό αποτελεί απολύτως σαφή απόδειξη ότι η Ρωσία έχει καταρχήν αλλάξει την τακτική των επιθέσεων με πυραύλους. Τώρα χτυπά κυρίως αμάχους — σκόπιμα σε εγκαταστάσεις όπως το νοσοκομείο στο Ντνίπρο, με σκοπό να προκαλέσει ψυχολογικό (χτύπημα) και προφανώς να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους», είπε ο Ποντόλιακ σε συνέντευξή του στον ανώτερο διεθνή ανταποκριτή του CNN, Fred Pleitgen.

Πρόσθεσε ότι παρόμοιες επιθέσεις έπληξαν κατοικημένες περιοχές και μέρη όπως νοσοκομεία και σχολεία τους τελευταίους μήνες. Συγκεκριμένα στις περιοχές της νότιας Χερσώνας και του ανατολικού Χάρκοβο, ο Ποντόλιακ είπε ότι η Ρωσία καταστρέφει «κατοικημένες περιοχές κάθε μέρα με πυροβολικό, με τον ίδιο τρόπο».

«Μου φαίνεται ότι είναι καιρός να σταματήσουμε να περιμένουμε από τη Ρωσία να συμπεριφέρεται συμβατικά, ως χώρα που ακολουθεί κάποιους κανόνες που επιβάλλονται από το διεθνές δίκαιο ή ορισμένες συμβάσεις. Όχι, διεξάγει πόλεμο κατά του άμαχου πληθυσμού όσο το δυνατόν πιο επιδεικτικά» είπε ο Ποντόλιακ και επισήμανε πως αυτές οι επιθέσεις συνιστούν εγκλήματα πολέμου. 

Πηγή: skai.gr