Ουκρανία: Αυξήθηκαν στους 30 οι τραυματίες από την ρωσική επίθεση σε νοσοκομείο στο Ντνίπρο - «Άλλο ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», λέει ο Ζελένσκι

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται μετά την επίθεση

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 23 τραυματίστηκαν μετά από επίθεση που σημειώθηκε σε νοσοκομείο στην πόλη Ντνίπρο της κεντρικής Ουκρανίας σήμερα, Παρασκευή.

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 69χρονος άνδρας ο οποίος «μόλις περνούσε από το σημείο όπου ο πύραυλος χτύπησε την πόλη» και το σώμα ενός άλλου άνδρα «ανασύρθηκε από τα ερείπια», δήλωσε ο Serhii Lysak, επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης.

Πρόσθεσε ότι 23 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό, με 21 από αυτούς να νοσηλεύονται και τρεις να είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται μετά την επίθεση στο Ντνίπρο, σύμφωνα με το Γραφείο της Γενικής Εισαγγελίας της Ουκρανίας.

Η φωτιά κάλυψε 1.000 τετραγωνικά μέτρα της ιατρικής μονάδας, όπου ένα τριώροφο κτίριο καταστράφηκε μερικώς, πρόσθεσε ο Λύσακ.

Πρόσθεσε ότι τα σωστικά συνεργεία αναζητούν ανθρώπους κάτω από τα ερείπια.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε την επίθεση ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Σε ανάρτησή του στο twitter αναφέρει: 

«Άλλη μια [ρωσική] πυραυλική επίθεση, άλλο ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας καθαυτή. Τα κτίρια μιας ψυχολογικής κλινικής και μιας κτηνιατρικής κλινικής στην πόλη Ντνίπρο καταστράφηκαν. Μόνο ένα κακό κράτος μπορεί να πολεμήσει τις κλινικές. Δεν μπορεί να υπάρχει στρατιωτικός σκοπός σε αυτό. Είναι καθαρός [ρωσικός] τρόμος».

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η Ουκρανία κατέρριψε 10 πυραύλους και πάνω από 20 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που εξαπολύθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις σε επιθέσεις στην πρωτεύουσα Κίεβο, την πόλη Ντνίπρο, το Χάρκοβο και άλλες ανατολικές περιοχές. 

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας σε αποθήκες πυρομαχικών του ουκρανικού στρατού, τονίζοντας ότι "όλες οι καθορισμένες εγκαταστάσεις χτυπήθηκαν", σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Πηγή: skai.gr