Όταν η Γιουνάιτεντ ψωνίζει στη Γερμανία

Η μεταγραφή του Σάντσο στο Μάντσεστερ για τη Γιουνάιτεντ είναι γεγονός εδώ και αρκετό καιρό. Η Ντόρτμουντ αποχαιρέτησε τον αστέρα της, βάζοντας ένα τεράστιο ποσό στα ταμεία της και ο Σόλσκιερ με το επιτελείο του, αλλά και οι φίλοι των κόκκινων διαβόλων περιμένουν πολλά από τον Άγγλο άσο. Αυτός μπήκε στο επίκεντρο μετά το χαμένο πέναλτι στον τελικό του Euro με την Ιταλία, αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία. 


Σε αυτό το άρθρο θα σταθούμε στα γερμανικά... ψώνια της Γιουνάιτεντ. Θα δούμε λοιπόν τι έγινε με άλλες τέσσερις περιπτώσεις που ο μεγάλος αυτός αγγλικός σύλλογος απέκτησε παίκτες απευθείας από την Μπουντεσλίγκα και ποια ήταν η καριέρα που έκαναν με την κόκκινη φανέλα. Πριν από αυτό όμως και λόγω του νέου καθεστώτος στον τομέα του στοιχήματος, για νόμιμο και ασφαλές στοίχημα μπορείτε να επισκεφτείτε την εταιρεία Bwin

Χένρικ Μικχιταριάν
Το 2016 άφησε τη Βεστφαλία και την Ντόρτμουντ για να ταξιδέψει στο Ολντ Τράφορντ. Οι προσδοκίες ήταν πραγματικά τεράστιες για τον Αρμένιο άσο. Το 2017 ήταν καθοριστικός στην κατάκτηση του τίτλου του Γιουρόπα Λιγκ υπό τις οδηγίες του Μουρίνιο. Σκόραρε έξι γκολ σε 11 συμμετοχές στη διοργάνωση. Παρόλα αυτά η επόμενη χρονιά δεν ήταν καλή. Ο ίδιος δεν προσαρμόστηκε ποτέ στη ζωή στην Αγγλία, ενώ και οι σχέσεις του με τον Μουρίνιο δεν ήταν καλές. Όταν ο Αλέξις Σάντσεζ ήρθε στη Γιουνάιτεντ, τελείωσε και η δική του καριέρα εκεί, τον Ιανουάριο του 2018.

Μπαστιάν Σβαϊνστάιγκερ
Ο Λουίς Φαν Χάαιλ πήρε τον Βαυαρό μέσο στο Μάντσεστερ το 2015. Ήταν από τους κορυφαίους μέσους της γενιάς του. Κάτι ανάμεσα σε εξάρι και οκτάρι, ήξερε να κρατά εξαιρετικά την μπάλα, βασικό γρανάζι της Μπάγερν όσα χρόνια έπαιξε εκεί. Βασικός στο Ολντ Τράφορντ, αλλά μετά από 18 συμμετοχές τραυματίστηκε και έμεινε εκτός. Ο Μουρίνιο τον πάγωσε εντελώς κι έτσι κι αυτός αποχώρησε για το Σικάγο και το MLS για να κολλήσει τους τελευταίους παχυλούς μισθούς της καριέρας του. Ποτέ δεν παραδέχτηκε ότι δεν μπορούσε να προσφέρει, αλλά δεν κόφτηκε και πολύ για να μείνει ώστε να το αποδείξει και πήρε σύνταξη από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Σίντζι Καγκάβα
Και να που τώρα είναι στα λημέρια μας. Ο Ιάπωνας μέσος είχε μία πολύ πτωτική πορεία. Δεν είναι τυχαίο ότι παρά το γεγονός ότι δεν είναι πάνω από 35, παίζει πλέον στην Ελλάδα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Και δεν το λέμε υποτιμητικά για τον δικέφαλο, αλλά σίγουρα καμία ελληνική ομάδα δεν είναι στο υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Αυτό είναι δεδομένο. Στην Ντόρτμουντ έβγαλε μάτια. Το 2012 η Γιουνάιτεντ έδωσε 12.000.000 λίρες για να τον αποκτήσει. Ο ίδιος ο Σερ Άλεξ πίστευε πολύ στα προσόντα του. Ένα χατ-τρικ κόντρα στη Νόριτς ήταν το highlight της καριέρας του. Δεν έπεισε ποτέ με διάρκεια. Απέτυχε να ικανοποιήσει τον Μόγιες, το ίδιο συνέβη και με τον Φαν Χάαλ. Το 2014 επέστρεψε στην Ντόρτμουντ, αλλά έκτοτε δεν ήταν ποτέ ξανά ο ίδιος παίκτες.

Όουεν Χάργκριβς
Το 2007 ο Άγγλος μέσος που δεν είχε καθιερωθεί στην πατρίδα του αλλά στο Μόναχο με τη φανέλα της Μπάγερν κάνει το ταξίδι για το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι προσδοκίες πολλές και ο ίδιος τις δικαίωσε εν μέρει. Αναμφίβολα είναι η κορυφαία αγορά που έχει κάνει η Γιουνάιτεντ από την Μπουντεσλίγκα. Ήρθε για να καλύψει το κενό του Ρόι Κιν και τα κατάφερε ως έναν βαθμό. Στην πρώτη του χρονιά κέρδισε το Τσάμπιονς Λιγκ. Έπαιξε και στα 108 λεπτά του τελικού με την Μπάγερν. Οι τραυματισμοί του όμως δεν τον άφησαν να προσφέρει ακόμη περισσότερα. Το 2011 ο Σερ Άλεξ τον άφησε να φύγει ως ελεύθερος. Ο Σκωτσέζος τεχνικός πάντως γράφει στην αυτοβιογραφία του, ότι ήταν ένας παίκτης που του έλειπε η αυτοπεποίθηση. Αν πίστευε περισσότερο στον εαυτό του θα έκανε πράγματα που ούτε ο ίδιος δεν είχε φανταστεί. Κι όταν αυτά βγαίνουν από το στόμα του Σερ Άλεξ, τα λόγια περιττεύουν.
 

Πηγή: skai.gr