Όσοι πάσχουν από καρδιαγγειακά νοσήματα πρέπει να εμβολιάζονται κατά της γρίπης συστήνουν καρδιολογι

Οι άνθρωποι που πάσχουν από καρδιαγγειακά νοσήματα πρέπει να εμβολιάζονται κάθε χρόνο κατά της γρίπης, συνέστησαν σήμερα η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία και το Αμερικανικό Κολλέγιο Καρδιολογίας.
Μολονότι οι έρευνες έχουν δείξει ότι ο ετήσιος εμβολιασμός κατά της γρίπης μπορεί να μειώσει σε μεγάλο βαθμό τη θνησιμότητα σε ενήλικες και παιδιά που πάσχουν από καρδιαγγειακά νοσήματα, το 2005 μόνον περίπου ένας στους τρεις ενήλικες με τέτοια προβλήματα εμβολιάστηκε.
"Αν εμβολιάζαμε κατά της γρίπης τουλάχιστον το 60% των 13,2 εκατομμυρίων ανθρώπων με στεφανιαία νόσο στις ΗΠΑ, θα μπορούσαμε να προλάβουμε εκατοντάδες θανάτους και χιλιάδες κρούσματα γρίπης ετησίως», αναφέρει σε ανακοίνωση ο Δρ Μάθιου Ντέιβις, επικεφαλής της ομάδας που συνέταξε τη σύσταση αυτή και παθολόγος στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.
"Οι περισσότεροι άνθρωποι με καρδιοπάθειες επισκέπτονται τους καρδιολόγους τους κατά την περίοδο που θα έπρεπε να κάνουν το εμβόλιο κατά της γρίπης, αλλά μόνον οι μισοί καρδιολόγοι στις ΗΠΑ έχουν αποθέματα του εμβολίου στις κλινικές τους», σχολιάζει. Ωστόσο σε αυτήν την μερίδα των ασθενών δεν θα πρέπει να χορηγείται το εμβόλιο αυτό με τη μορφή ρινικού ψεκασμού, σύμφωνα με τη σύσταση της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας και του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, η οποία δημοσιεύεται στο διαδίκτυο και θα υπάρχει επίσης στην Επιθεώρηση του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας που θα κυκλοφορήσει στις 3 Οκτωβρίου.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr