Κλείσιμο

Οργή Αφρικανών στην Ιταλία

Την οργή των Αφρικανών μεταναστών στην πόλη Καστέλ Βολτούρνο της νότιας Ιταλίας προκάλεσε η δολοφονία έξι συμπατριωτών τους, το βράδυ της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια επίθεσης που, σύμφωνα με την αστυνομία, φέρει τα χαρακτηριστικά της ναπολιτάνικης μαφίας.

Αφρικανοί μετανάστες βγήκαν στους δρόμους της πόλης, έσπασαν βιτρίνες και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς κοντά στο σημείο όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση με πολυβόλα.

Ορισμένοι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν "Δεν είμαστε βαποράκια ναρκωτικών", απορρίπτοντας έτσι τις πληροφορίες που ήθελαν τα θύματα να είναι μέλη συμμοριών εμπόρων ναρκωτικών.

Τα έξι θύματα πιστεύεται ότι κατάγονται από την Γκάνα, τη Λιβερία και το Τόγκο.

Η αστυνομία πιστεύει ότι εκτελεστές της οικογένειας Καζαλέζι, που ανήκει στην Καμόρα (τη ναπολιτάνικη μαφία) πραγματοποίησαν τόσο την επίθεση εναντίον των Αφρικανών όσο και μια άλλη, 20 λεπτά νωρίτερα, στην Μπάια Βέρντε, όπου σκοτώθηκε ένας Ιταλός, ιδιοκτήτης ενός καταστήματος βιντεοπαιχνιδιών.

Μετά από συνεννόηση με τον υπουργό Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι, ο αρχηγός της ιταλικής αστυνομίας Αντόνιο Μανγκανέλι ανέθεσε σε μια ομάδα ειδικών κατά του οργανωμένου εγκλήματος να ερευνήσουν τις επιθέσεις αυτές.
Πηγή: skai.gr