Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα κατά Ρωσίας

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) καταδίκασαν την Παρασκευή την έλλειψη διαφάνειας που θεωρούν ότι διέπει τις ρωσικές έρευνες για το φόνο της δημοσιογράφου Άννας Πολιτκόφσκαγια.

Οι δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια συμβολικής συγκέντρωσης στο Παρίσι ενόψει της πρώτης επετείου από το θάνατό της δημοσιογράφου (στις 7 Οκτωβρίου του 2006).

"Όπως είναι ολοφάνερο η έρευνα δεν διεξάγεται με σοβαρότητα. Όλα είναι ασαφή, αντιφατικά. Περίπου 10 ύποπτοι συνελήφθησαν, οι μισοί από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι. Άτομα που είχαν επιφορτιστεί με την έρευνα αποσύρθηκαν. Άτομα των οποίων είχε ανακοινωθεί η σύλληψη δεν συνελήφθησαν ποτέ", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας της οργάνωσης αυτής για την προάσπιση της ελευθερίας του Τύπου, Ρομπέρ Μενάρ.

Το μόνο βέβαιο πράγμα "είναι ότι προς το παρόν κανένας από τους εγκεφάλους δεν έχει διωχθεί" και οι ρωσικές αρχές έχουν μόνον "δείξει" τον εξόριστο αντιφρονούντα Μπόρις Μπερεζόφσκι ο οποίος "είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος όταν παρουσιάζεται ένα πρόβλημα στη Ρωσία", πρόσθεσε.

"Αξιώνουμε τη συνέχιση της έρευνας, να ριφθεί περισσότερο φως σε αυτή, να ξέρουμε ακριβώς σε ποιο σημείο βρίσκεται. Αξιώνουμε να μην συνεχίσουν να αδιαφορούν η αστυνομία, η πρώην KGB, οι ρωσικές αρχές", κατέληξε.
Πηγή: skai.gr