Χάντερ Μπάιντεν: Μήνυσε τον Ρούντι Τζουλιάνι, κατηγορώντας τον ότι «χάκαρε» το λάπτοπ του με τα «βρώμικα» μυστικά

Ο Τζουλιάνι επιχείρησε να παρουσιάσει τον Χάντερ Μπάιντεν ως διεφθαρμένο επιχειρηματία, ο οποίος αποκόμισε κέρδη χάρη στην πολιτική δύναμη του πατέρα του

Ο Χάντερ Μπάιντεν μήνυσε την Τρίτη τον Ρούντι Τζουλιάνι και τον πρώην δικηγόρο του Τζουλιάνι, υποστηρίζοντας ότι παραβίασαν και παραποίησαν δεδομένα σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο που σχετίζεται με το φορητό υπολογιστή του.

Ο Τζουλιάνι, πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και μετέπειτα δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, και ο δικηγόρος Ρόμπερτ Κοστέλο, έχουν συχνά αναγνωρίσει ότι είχαν πρόσβαση στα δεδομένα του σκληρού δίσκου του γιου του προέδρου των ΗΠΑ. 

Ο Τζουλιάνι επιχείρησε να παρουσιάσει τον Χάντερ Μπάιντεν ως διεφθαρμένο επιχειρηματία, ο οποίος αποκόμισε κέρδη χάρη στην πολιτική δύναμη του πατέρα του. Αυτός και ο Κοστέλο είπαν ότι τους δόθηκε ο σκληρός δίσκος το 2020 από έναν ιδιοκτήτη καταστήματος επισκευής υπολογιστών στο Ντέλαγουερ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο Χάντερ Μπάιντεν άφησε τον φορητό υπολογιστή τον προηγούμενο χρόνο και δεν επέστρεψε ποτέ για να τον ανακτήσει. Το Μάιο, ο Χάντερ Μπάιντεν μήνυσε επίσης τον ιδιοκτήτη του καταστήματος επισκευής υπολογιστών, Τζον Πολ Μακ Άιζακ.

Στη μήνυση εναντίον των Τζουλιάνι και Κοστέλο διατυπώνεται επίσης ο ισχυρισμός ότι χρησιμοποίησαν το όνομα χρήστη (user name) του Χάντερ Μπάιντεν για να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα του, για να κάνουν αντίγραφα και για να τα μοιράσουν σε συμμάχους τους όπως ο Στιβ Μπάνον.

Τα δεδομένα οδήγησαν σε μια «σταθερή ροή» αποκαλύψεων σχετικά με την, συχνά προβληματική, προσωπική ζωή του Χάντερ Μπάιντεν, καθώς και στην επαγγελματική του ζωή. Τα email και οι εικόνες που φέρονται να προέρχονται από τα δεδομένα φορητού υπολογιστή του Χάντερ Μπάιντεν έχουν τροφοδοτήσει αμέτρητους τίτλους σε συντηρητικά μέσα ενημέρωσης και τους ισχυρισμούς των Ρεπουμπλικανών για διαφθορά.

Ωστόσο, στη μήνυση αναφέρεται ότι ορισμένα από τα δεδομένα «παραποιήθηκαν, και «τροποποιήθηκαν».

Ο Τζουλιάνι και ο Κοστέλο δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα των αμερικανικών ΜΜΕ για σχολιασμό.

Την περασμένη Πέμπτη απαγγέλθηκε κατηγορητήριο στον Χάντερ Μπάιντεν αναφορικά με τρεις κατηγορίες που σχετίζονται με συμπλήρωση ψευδών στοιχείων κατά την αίτηση για την αγορά ενός όπλου.

Πηγή: cbsnews.com