Ο Βαλέσα και οι τρελλοί

Ο πρώην πρόεδρος της Πολωνίας Λεχ Βαλέσα (19905) δηλώνει σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Ντι Βέλτ πως θέλει να υπερασπίσει τη χώρα του από τους τρελλούς, κάνοντας έμμεση αναφορά στον νυν πρόεδρο Λεχ Κατσίνσκι και στον δίδυμο αδελφό του Γιάροσλαβ Καζίνσκι, πρωθυπουργό της χώρας.

Θέλω να υπερασπισθώ τη χώρα μου από τους τρελλούς. Ο τρόπος που οι αδελφοί Κατσίνσκι αντιμετωπίζουν τον ανταγωνισμό μ’ ανησυχεί. Αυτό αποδεικνύει πως είναι επικίνδυνοι άνθρωποι, τονίζει ο τιμημένος με Νόμπελ Ειρήνης πολιτικός.

Φυσικά, δεν θέλουν πραγματικά τις νέες εκλογές (που λόγω της πολιτικής κρίσης έχουν προκηρύξει πρόωρα οι αδελφοί Καζίνσκι, πιθανώς για τις 21 Οκτωβρίου) διότι γνωρίζουν κάλλιστα ότι αυτό δεν πρόκειται ν’ αλλάξει κάτι, τόνισε ο ιστορικός ηγέτης του συνδικάτου Αλληλεγγύη, προσθέτοντας πως ούτε με ένα μεγάλο τρακτέρ δεν μπορεί κανείς να μετακινήσει αυτούς τους ανθρώπους από την εξουσία.

Η τωρινή ταπεινωτική κατάσταση καταδεικνύει πως η κυβέρνηση δεν είναι ικανή να κυβερνήσει. Βλέπω να αναδύεται ο κίνδυνος σε μία κοινωνία ευρύτατα ανασφαλή στον πολιτικό τομέα, τονίζει ο Βαλέσα.

Οι Καζίνσκι κέρδισαν τις περασμένες εκλογές χάρις στη λαϊκιστική δημαγωγία τους, τόνισε ο πρώην πρόεδρος, κατά τον οποίο υπολείπονται ακόμη πολλά για να φθάσει η Πολωνία στην πραγματική δημοκρατία.
Πηγή: skai.gr