Ο Τζάστιν Τριντό χωρίζει: Πόσα χρήματα βγάζει ως πρωθυπουργός του Καναδά; - Άλλος ένας... περιζήτητος εργένης

Εκτιμάται ότι ο Τζάστιν Τριντό έχει περιουσία που ξεπερνά τα 97 εκατ. δολάρια

Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό είναι αναμφισβήτητα ένας από τους ισχυρότερους ανθρώπους στον κόσμο. Ο φιλελεύθερος πολιτικός διαθέτει ένα τεράστιο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο και μια «βαριά» κληρονομιά που άφησε ο πατέρας του. Από εκεί αντλεί κυρίως την περιουσία του, αλλά παίρνει και μισθό για το έργο του ως πρωθυπουργός του Καναδά. Ο Τζάστιν Τριντό δεν είναι μόνο πλούσιος, αλλά είναι, επίσης, μια από τις προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο της πολιτικής. Πολύ πρόσφατα ανακοίνωσε ότι παίρνει διαζύγιο μετά από 18 χρόνια γάμου με τη Sophie Gregoire Trudeau

Ας ξεκινήσουμε απαριθμώντας τα ποσά που κερδίζει από τις διάφορες πηγές εσόδων που έχει. Στην κληρονομιά του, πήρε 45 εκατ. δολάρια από τον διάσημο πολιτικό πατέρα του. Μιλάμε για τον Pierre Trudeau. 

Ο Τριντό έχει, επίσης, ένα σημαντικό επενδυτικό χαρτοφυλάκιο που του αποφέρει περίπου 27 εκατ. δολάρια. Περίπου 20 εκατ. δολάρια από αυτά τα χρήματα επενδύονται σε ακίνητα και τα υπόλοιπα 7 εκατ. δολάρια σε μετοχές παγκόσμιων εταιρειών. Οι νόμοι του Καναδά δεν εμποδίζουν τον Τζάστιν Τριντό να κατέχει μετοχές. 

Άλλα εισοδήματα, όπως πολύτιμα αντικείμενα ή άλλες πηγές εσόδων, του εξασφαλίζουν άλλα 13 εκατ. δολάρια. Ο πρωθυπουργός του Καναδά αμείβεται, επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες της «Marca», με 379.000 δολάρια ετησίως για τη δουλειά του ως ηγέτης της χώρας. Αν τα αθροίσουμε όλα αυτά, εκτιμάται ότι ο Τζάστιν Τριντό έχει περιουσία που ξεπερνά τα 97 εκατ. δολάρια. 

Ως ο δεύτερος Καναδός πρωθυπουργός που ανακοίνωσε ότι χωρίζει, η σχέση με τη σύζυγό του, Sophie Gregoire, φαινομενικά δείχνει… καλή. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας τους για το διαζύγιο μπορεί να μην γίνουν ποτέ γνωστές, αλλά ανακοίνωσαν ότι η οικογένεια θα προσπαθήσει να παραμείνει μαζί. Ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του έχουν μία κόρη και δύο γιους. 

Αφότου ανέλαβε την πρωθυπουργία, στα τέλη του 2015, ο Τριντό εμφανιζόταν πολύ συχνά με τη σύζυγό του σε κοινωνικές εκδηλώσεις και σε ταξίδια στο εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια, όμως, εκείνη περιόρισε τις κοινές εμφανίσεις τους. Πάντως, ταξίδεψαν στο Λονδίνο τον Μάιο για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου και εμφανίστηκαν μαζί κατά την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στον Καναδά, στα τέλη Μαρτίου. Όσον αφορά στο πώς γνωρίστηκαν ο Καναδός πρωθυπουργός με την πρώην - πλέον - σύζυγό του, σε άρθρο καναδικής εφημερίδας αναφέρεται πως η Σοφί γνώριζε την οικογένεια Τριντό, καθότι ήταν συμμαθήτρια του μικρότερου αδελφού του, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε χιονοστιβάδα, το 1998.

Πηγή: skai.gr