Ουκρανία: Η Ρωσία σχεδιάζει επίθεση - προβοκάτσια σε διυλιστήριο της Λευκορωσίας για να τη σύρει στον πόλεμο

Η επίθεση, ανέφερε η ουκρανική υπηρεσία Ασφαλείας, θα πραγματοποιηθεί από στρατιωτικές δυνάμεις και υπηρεσίες πληροφοριών που στάλθηκαν από τη Μόσχα στη Λευκορωσία μεταμφιεσμένοι ως μισθοφόροι Wagner

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας κατηγόρησε τη Ρωσία την Παρασκευή ότι ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει επίθεση υπό «ψεύτικη σημαία» στο διυλιστήριο πετρελαίου Mozyr στη Λευκορωσία, προκειμένου να κατηγορήσει Ουκρανούς σαμποτέρ ως μέρος μιας προσπάθειας να σύρει το Μινσκ στον πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Η επίθεση, ανέφερε σε δήλωση στην εφαρμογή Telegram, θα πραγματοποιηθεί από στρατιωτικές δυνάμεις και υπηρεσίες πληροφοριών που στάλθηκαν από τη Μόσχα στη Λευκορωσία μεταμφιεσμένοι ως μισθοφόροι Wagner που εξορίστηκαν μετά την ανταρσία στη Ρωσία τον Ιούνιο.

«Η Ρωσία σχεδιάζει να κατηγορήσει την Ουκρανία για ό,τι έχει κάνει, προκειμένου να προσπαθήσει για άλλη μια φορά να σύρει το Μινσκ σε πόλεμο πλήρους κλίμακας εναντίον της Ουκρανίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ουκρανική υπηρεσία Ασφαλείας, χωρίς να παρέχει ωστόσο περαιτέρω στοιχεία.

Σύμφωνα με την ίδια δήλωση, ελήφθησαν πληροφορίες από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένου ενός Ρώσου στρατιώτη που αιχμαλωτίστηκε.

Η Λευκορωσία είναι στενός σύμμαχος του Κρεμλίνου και οι δυνάμεις της Μόσχας χρησιμοποίησαν τη Λευκορωσική επικράτεια ως ορμητήριο για την αποτυχημένη τους πορεία προς την ουκρανική πρωτεύουσα, το Κίεβο, στις αρχές της πλήρους κλίμακας εισβολής τους τον Φεβρουάριο του 2022. Αλλά τα στρατεύματα του Μινσκ δεν έχουν λάβει μέρος στον πόλεμο.

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο για την ουκρανική δήλωση από τη Ρωσία ή τη Λευκορωσία.
 

Πηγή: skai.gr