Ο Κάρολος έδωσε  - επιτέλους – τον τίτλο του Δούκα του Εδιμβούργου στον αδερφό του 

Ο μικρότερος αδερφός του βασιλιά Κάρολου πήρε τον τίτλο το εκλιπόντος πατέρα τους, Φίλιππου, έστω και με καθυστέρηση 

Ο τίτλος του Δούκα του Εδιμβούργου – τον οποίο κατείχε από τον γάμο του με την Ελισάβετ μέχρι και τον θάνατό του, πριν δύο χρόνια, ο Φίλιππος – πέρασε σήμερα στον πρίγκιπα  Εδουάρδο, με απόφαση του αδερφού του, βασιλιά Κάρολου.

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος απεβίωσε στις  9 Απριλίου 2021 και χρειάστηκαν δύο χρόνια για να «περάσει» στον 59χρονο κόμη του Εσσεξ, με αφορμή τα γενέθλιά του σήμερα.

Έστω και καθυστερημένα όμως, όπως σχολιάζουν τα βρετανικά μέσα, ο μικρότερος αδερφός του βασιλιά έλαβε τελικά τον ιστορικό και βαρυσήμαντο τίτλο, τον οποίο του είχε «τάξει» η ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ όταν ο Εντουαρντ παντρεύτηκε το 1999 την σύζυγό του, Σοφία . 

Ο Εδουάρδος γίνεται μόλις ο πέμπτος Δούκας του Εδιμβούργου στη βασιλική ιστορία της Βρετανίας μετά από τον πρίγκιπα Φρέντερικ (1726, μεγαλύτερος γιος του Γεωργίου Β'), τον πρίγκιπα Γουίλιαμ (1764, αδερφός του Γεωργίου Β'), τον πρίγκιπα Αλφρέδο (1866, δευτερότοκος γιος της βασίλισσας Βικτωρίας) και τον πρίγκιπα Φίλιππο.

Ωστόσο,σε μία ασυνήθιστη κίνηση, ο τίτλος δεν θα «περάσει» στον γιο του Εδουάρδου αλλά, μετά τον θάνατό του, θα επανέλθει στο Στέμμα.

Πηγή: skai.gr