Οκτώ νεκροί και δεκάδες τραυματίες στο Αμβούργο της Γερμανίας από τους πυροβολισμούς σε κέντρο Μαρτύρων του Ιεχωβά - Άγνωστο το κίνητρο του δράστη

Ο γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, πρώην δήμαρχος του Αμβούργου, περιέγραψε το μακελειό ως «πράξη βίας»

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη το βράδυ μετά από πυροβολισμούς στο κτίριο της εκδήλωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά, μεταξύ των οποίων και ο δράστης της επίθεσης, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία το πρωί της Παρασκευής.

«Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν θανάσιμα, μεταξύ των οποίων και ο ύποπτος δράστης», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Αμβούργου, προσθέτοντας ότι αρκετοί τραυματίστηκαν, «μερικοί σοβαρά».

Γερμανία

Δεν υπάρχει προς το παρόν ακόμη επίσημη ενημέρωση για το πιθανό κίνητρο του δράστη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Guardian ωστόσο, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, πιστεύεται ότι ήταν πρώην μέλος της κοινότητάς τους. Ο δράστης ήταν ηλικίας μεταξύ 30 και 40 ετών και δεν ήταν γνωστός στις αρχές ως εξτρεμιστής, σημείωσε το γερμανικό έντυπο, το οποίο επικαλείται πηγές που δεν κατονομάζει. Το Der Spiegel διευκρινίζει επίσης ότι ο δράστης ήταν οπλισμένος με πιστόλι.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Αμβούργου δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές και δήλωσε ότι θα υπάρξει συνέντευξη Τύπου που έχει προγραμματιστεί στις 13:00 ώρα Ελλάδος.

Ο γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, πρώην δήμαρχος του Αμβούργου, περιέγραψε το μακελειό ως «πράξη βίας». Η κοινότητα των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Γερμανία είπε ότι τα μέλη της στοχοποιήθηκαν σε μια «φρικτή επίθεση». Ο Ντέιβιντ Σεμονιάν, εκπρόσωπος των Μαρτύρων του Ιεχωβά με έδρα τις ΗΠΑ, είπε ότι τα μέλη «θρηνούν παγκοσμίως τα θύματα αυτού του τραυματικού συμβάντος».

Γερμανία

Αστυνομικοί από μια εξειδικευμένη ένοπλη μονάδα βρέθηκαν κατά τύχη κοντά στο σημείο όταν σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο, μόλις έφτασαν βρήκαν αρκετούς ανθρώπους σοβαρά τραυματισμένους και κάποιους νεκρούς. «Στη συνέχεια άκουσαν έναν πυροβολισμό από ψηλά, ανέβηκαν πάνω και βρήκαν ένα ακόμη άτομο», είπε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ένας μάρτυρας που δεν κατονομάζεται ανέφερε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι άκουσε πυροβολισμούς. «Υπήρξαν 12 συνεχείς πυροβολισμοί… μετά είδαμε ανθρώπους να μεταφέρονται σε μαύρες σακούλες», είπε.

Πηγή: skai.gr