Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής μέλος της Ακαδημίας Αθηνών

Η επίσημη υποδοχή του Αντεπιστέλλοντος Μέλους της Ακαδημίας Αθηνών, Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ κατά τη διάρκεια Έκτακτης Συνεδρίας της Ακαδημίας παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Χριστόδουλου, του προέδρου της Βουλής κ. Απόστολου Κακλαμάνη, του υπουργού Υγείας κ. Στεφανή και πολλών εκπροσώπων της ομογένειας της Αμερικής.
Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, όπως τόνισε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ακαδημίας κ. Γρηγόρης Σκαλκέας, είναι μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της Ορθοδοξίας, ένας ηγέτης πρώτης γραμμής όπως καταδεικνύει η γόνιμη δράση του που συνεχίζει το υψηλό ήθος και την παράδοση του προκατόχου του Αρχιεπισκόπου Ιακώβου.
Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, όπως επισήμανε στην προσφώνησή του ο ακαδημαϊκός Μητροπολίτης Περγάμου κ. Ιωάννης Ζηλιούλας, εκτός της διακρίσεώς του ως ιεράρχου της Ορθοδόξου Εκκλησίας διέπρεψε και ως ακαδημαϊκός διδάσκαλος και διακεκριμένος θεράπων της επιστήμης στον τομέα της Βιβλικής Θεολογίας. Το μέγα συγγραφικό του έργο είναι αξιόλογο και έχει κριθεί και εκτιμηθεί πολύ θετικά από την ελληνική και διεθνή επιστημονική κοινότητα ως πρωτότυπη και σημαντική συμβολή στην προαγωγή της Θεολογίας.
``Εξεζήτησα το πρόσωπό Σου: Βιβλικές παραλλαγές στο θέμα της αναζητήσεως του Θεού³ ήταν το θέμα της ομιλίας του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου. Η αναζήτηση του Θεού ως στοιχειώδες φαινόμενο, επισήμανε ότι είναι μία απλή κίνηση του ανθρώπινου εγώ προς τον Θεό αλλά δεν πρόκειται για απλό φαινόμενο, καθώς η αναζήτηση είναι μία πολυσύνθετη και δυσερεύνητη διαδικασία.
Πηγή: skai.gr