Νέο βίντεο με Τζόνστον

Ο απαχθείς στη Γάζα δημοσιογράφος του BBC Άλαν Τζόνστον εμφανίζεται σε ένα νέο βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι απαγωγείς του να είναι ζωσμένος με εκρηκτικά και να δηλώνει ότι θα τον σκοτώσουν, αν η Χαμάς επιχειρήσει να εισβάλει στο χώρο που κρατείται για να τον απελευθερώσει.

Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από την οργάνωση Στρατός του Ισλάμ που έχει απαγάγει τον σκωτσέζο δημοσιογράφο στις 12 Μαρτίου.

Ο Τζόνστον εμφανίζεται να δηλώνει ότι οι απαγωγείς του θα ανατινάξουν τα εκρηκτικά που είναι ζωσμένος αν οι άνδρες της Χαμάς εισβάλουν στον χώρο που κρατείται.

Ανταποκριτής του βρετανικού δικτύου BBC από τον Απρίλιο του 2004, ο 45χρονος Τζόνστον απήχθη από ενόπλους ενώ επέστρεφε στο σπίτι του με το αυτοκίνητό του.

Την ευθύνη για την απαγωγή ανέλαβε η ελάχιστα γνωστή εξτρεμιστική οργάνωση Στρατός του Ισλάμ, που ζητά κυρίως για την απελευθέρωσή του, την απελευθέρωση ενός στελέχους της ισλαμιστικού κινήματος που κρατείται στο Λονδίνο.

Η Χαμάς που ελέγχει πλέον τη Γάζα αξιώνει από τους απαγωγείς του Τζόνστον να τον αφήσουν ελεύθερο, για να αποδείξει ότι μπορεί να επιβάλει τον νόμο και την τάξη στην περιοχή.

Δυνάμεις της Χαμάς έχουν περικυκλώσει τις τελευταίες ημέρες τον χώρο όπου πιστεύεται ότι κρατείται ο Τζόνστον.

Η Χαμάς είχε κατηγορήσει μάλιστα την Παλαιστινιακή Αρχή ότι εμποδίζει την απελευθέρωση του δημοσιογράφου του ΒΒC για να μειωθούν οι μεγάλες επιτυχίες της Χαμάς στην αποκατάσταση της ηρεμίας στους δρόμους της Γάζας.

Την υποστήριξή του στην οργάνωση της Χαμάς που κατέλαβε τη Λωρίδα της Γάζας πριν από 10 ημέρες ανακοίνωσε ο υπαρχηγός της Αλ Κάιντα, Ζαϊμάν Αλ Ζαουάχρι.

Σε ηχητικό μήνυμά του που δημοσιεύθηκε σε ισλαμική ιστοσελίδα, κάλεσε τους μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο να βοηθήσουν οικονομικά και στρατιωτικά τους μαχητές της Χαμάς, εναντίον ισραηλινών και αμερικανικών στόχων. Ο Ζαουάχρι κάλεσε επίσης τη Χαμάς να εφαρμόσει τον ισλαμικό νόμο στην περιοχή της Γάζας.
Πηγή: skai.gr