Νεκροί στη Σομαλία

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ σομαλών ανταρτών και σομαλών στρατιωτών στη Μογκαντίσου, ενώ οι αντάρτες ανέλαβαν τον έλεγχο της επαρχιακής πόλης Τζόουχαρ, δήλωσαν την Κυριακή κάτοικοι και αξιωματούχοι.

Αντάρτες επιτέθηκαν εναντίον της στρατιωτικής βάσης Βίλα Μπαϊντόα στα νότια της πόλης, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν πυρά πυροβόλων και ανταλλαγή όλμων.

Έξι στρατιώτες σκοτώθηκαν στις μάχες που σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύκτας, δήλωσε αξιωματικός του στρατού, που ζήτησε ανωνυμία, στο Ρόιτερ.

Δύο γυναίκες και δύο άνδρες που ζούσαν εκεί κοντά σκοτώθηκαν από βλήμα όλμου, δήλωσε στο Ρόιτερ ο κάτοικος Φαρχάαν Νταχίρ. \"Άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, αλλά δεν μπορούσαμε να τους μεταφέρουμε στο νοσοκομείο έως σήμερα το πρωί επειδή τα πυρά ήταν πυκνά\", πρόσθεσε.

Σε μία άλλη εξέλιξη, ισλαμιστές μαχητές κατέλαβαν, στη διάρκεια της νύκτας, την πόλη Τζόουχαρ της κεντρικής Σομαλίας, μόλις 90 χλμ βόρεια του Μογκαντίσου.

Ο Αμπντιραχίμ Ίσα Άντοου, εκπρόσωπος μίας από τις ισλαμιστικές οργανώσεις, των Ισλαμικών Δικαστηρίων, δήλωσε πως ντόπιοι προεστοί κάλεσαν για βοήθεια μετά την αναχώρηση των σομαλικών δυνάμεων ασφαλείας που άφησαν την πόλη έρμαιο των κλοπών και των λεηλασιών από παραστρατιωτικούς τοπικών φατριών.

Είναι η τρίτη φορά που οι Ισλαμιστές καταλαμβάνουν την Τζόουχαρ τους τελευταίους δύο μήνες.
Πηγή: skai.gr