Κλείσιμο

Νεκροί δύο έφηβοι στη Δυτική Όχθη

Πρόκειται για σοβαρά επεισόδια, που απειλούν την εύθραυστη εκεχειρία στα Παλαιστινιακά Εδάφη. Η ένταση είχε κλιμακωθεί από το πρωί, όταν ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας, Σαούλ Μοφάζ, ανακοίνωσε ότι παγώνει η διαδικασία παράδοσης στην Παλαιστινιακή Αρχή των πόλεων της Δυτικής Όχθης, επειδή οι αρχές δεν αφοπλίζουν περίπου 50 Παλαιστίνιους, που θεωρούνται εξτρεμιστές.
Δύο τζιπ του στρατού εισέβαλαν στο χωριό Μπεϊτ Λακία για να αντιμετωπίσουν τους Παλαιστίνιους που διαμαρτύρονταν για τα σχέδια του Ισραήλ να αναγερθεί στην περιοχή ένα τμήμα του αμφιλεγόμενου τείχους ασφαλειας. Τα τζιπ δέχτηκαν βροχή από πέτρες από τους διαδηλωτές και οι Ισραηλινοί άνοιξαν πυρ, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους δύο έφηβοι, ηλικίας 14 και 15 χρόνων.
«Πρόκειται για παραβίαση της εκεχειρίας», δήλωσε ο Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα, σύμβουλος του Παλαιστίνιου προέδρου, προσθέτοντας ότι «το Ισραήλ αναζητεί δικαιολογίες για να κλιμακώσει την ένταση και να μην υλοποιήσει τη συμφωνία του Σαρμ ελ Σέιχ». Ισραηλινές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν πως οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ επειδή απέβησαν άκαρπες όλες οι προηγούμενες προσπάθειές τους να διαλύσουν το πλήθος των Παλαιστινίων που είχε περικυκλώσει τα οχήματά τους.
Πηγή: skai.gr