Νέες αναμετρήσεις Ομπάμα - Κλίντον

Ο γερουσιαστής Μπαράκ Ομπάμα συμφώνησε να γίνουν άλλες δύο τηλεοπτικές αναμετρήσεις με την Χίλαρι Κλίντον πριν από τις προκριματικές εκλογές της 4ης Μαρτίου, σύμφωνα με πηγές από το επιτελείο του.

Η μία αναμέτρηση θα γίνει στις 26 Φεβρουαρίου, στο Κλίβελαντ του Οχάιο και η άλλη στο Τέξας, σε ημερομηνία που δεν έχει καθοριστεί.

Στις 4 Μαρτίου θα διεξαχθούν προκριματικές εκλογές για το Δημοκρατικό Κόμμα στο Οχάιο, το Ροντ Άιλαντ, το Τέξας και το Βέρμοντ.

Η Κλίντον ζήτησε να γίνουν πέντε τηλεοπτικές αναμετρήσεις με τον αντίπαλό της για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος μέχρι τις 4 Μαρτίου, αλλά ο Ομπάμα δεν το είχε δεχτεί, λέγοντας ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να βρεθεί κοντά στους ψηφοφόρους του.

Εν τω μεταξύ, ο ρεπουμπλικανός Τζον Μακέιν ζήτησε την υποστήριξη της συντηρητικής πτέρυγας του κόμματός του στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει το χρίσμα του υποψηφίου για τη διεκδίκηση της προεδρίας, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Μιτ Ρόμνι ότι αποσύρεται από την κούρσα των προκριματικών εκλογών.

Ο Μακέιν έδωσε διαβεβαιώσεις σε συγκέντρωση στελεχών της συντηρητικής παράταξης ότι είναι ένας από αυτούς, υπενθυμίζοντας τη θέση του ότι οι ΗΠΑ πρέπει να κερδίσουν τον πόλεμο στο Ιράκ, να σταματήσουν τις πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν και τονίζοντας τις μεγάλες διαφορές που έχει με τους δύο επικρατέστερους διεκδικητές του χρίσματος του Δημοκρατικού Κόμματος - Χίλαρι Κλίντον και Μπαράκ Ομπάμα.
Πηγή: skai.gr