Λονδίνο, του Γιάννη Χανιωτάκη
Χιλιάδες Βρετανοί αγρότες θα επιστρέψουν στο κέντρο του Λονδίνου το μεσημέρι της Τρίτης για να διαμαρτυρηθούν για τις αλλαγές στο φόρο κληρονομιάς. Η πορεία θα ξεκινήσει από το Whitehall και θα κατευθυνθεί προς το Κοινοβούλιο, όπου η διαδήλωση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 3 το μεσημέρι (τοπική ώρα).
Σε αντίθεση με την προηγούμενη διαμαρτυρία, η οποία προκάλεσε σημαντικές κυκλοφοριακές καθυστερήσεις, η αστυνομία αυτή τη φορά έχει επιβάλει περιορισμούς στον αριθμό των τρακτέρ που επιτρέπεται να συμμετάσχουν. Οι περισσότεροι διαδηλωτές θα συμμετέχουν πεζή, ενώ όσοι φέρουν τρακτέρ χωρίς άδεια κινδυνεύουν με σύλληψη.
Η διαμαρτυρία έρχεται ως αντίδραση στη φορολογική πολιτική των Εργατικών, που προχωρούν στην επιβολή φόρου κληρονομιάς 20% σε γεωργική γη και σε επιχειρήσεις αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου λιρών. Η αλλαγή αυτή καταργεί την προηγούμενη φοροαπαλλαγή, η οποία επέτρεπε να μεταβιβάζονται οικογενειακές φάρμες χωρίς επιπλέον οικονομικό βάρος.
Οι αγρότες επισημαίνουν ότι η νέα πολιτική απειλεί τη βιωσιμότητα πολλών οικογενειακών επιχειρήσεων και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Ωστόσο, η κυβέρνηση κάνει λόγο για μία «δίκαιη και ισορροπημένη προσέγγιση».
- Ο ευρωβουλευτής Φειδίας Παναγιώτου, έξαλλος καρναβαλιστής σε άρμα στη Λεμεσό - Βίντεο
- Υπό πίεση η Ευρώπη από την απόφαση Τραμπ να σταματήσει τη βοήθεια στην Ουκρανία - Οι αντιδράσεις των Ευρωπαίων
- «Rearm Europe»: Το σχέδιο της Φον ντερ Λάιεν ύψους 800 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας - Τι είπε για τη ρήτρα διαφυγής
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.