Μυστική υποστήριξη από Ομπάμα σε εξεγερμένους στη Συρία

Μυστική υποστήριξη προς τους εξεγερμένους στη Συρία φέρεται να έχει εξουσιοδοτήσει ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με το CNN.

Η εντολή δόθηκε τους τελευταίους λίγους μήνες και εξουσιοδοτεί την CIA και άλλες υπηρεσίες να προσφέρουν μυστική υποστήριξη στους εξεγερμένους, μετέδωσε το CNN επικαλούμενο ανώνυμους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Η φύση της βοήθειας δεν διευκρινίστηκε, αλλά το ρεπορτάζ επικαλείται διπλωματικές πηγές σύμφωνα με τις οποίες οι ΗΠΑ παρείχαν πληροφορίες στους εξεγερμένους σχετικά με τις κινήσεις των συριακών στρατευμάτων.

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα αυξήσει την υποστήριξή της προς την εξέγερση ύστερα από την αποτυχία των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να εντείνουν την πίεση προς τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η Ουάσινγκτον εξάλλου αύξησε κατά σχεδόν δέκα εκατομμύρια δολάρια την βοήθειά της προς τους αντάρτες ανεβάζοντας το ποσό της συνολικής συνεισφοράς της σε 25 εκατομμύρια δολάρια αποκλειστικά και μόνο για ιατρικό εξοπλισμό και εξοπλισμό επικοινωνιών, ανακοίνωσε χθες ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.
Πηγή: skai.gr