Καταδικάζουν Μετσόλα - Μισέλ: Άνευ λογικής οι βανδαλισμοί στο κτίριο της ΕΕ στις Βρυξέλλες

Την επίθεση σε κτίριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη διάρκεια διαδήλωσης την Κυριακή καταδίκασαν σθεναρά υφψηλόβαθμοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει την επίθεση στις εγκαταστάσεις της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης αναφέρει η πρόεδρος του ΕΚ, Ρομπέρτα Μετσόλα τονίζοντας ότι «οι σημερινοί βανδαλισμοί, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης στις εγκαταστάσεις της ΕΥΕΔ στις Βρυξέλλες είναι τόσο εξωφρενικοί όσο και άνευ λογικής».

Στην ανάρτησή της στο τουίτερ η κ. Μετσόλα σημειώνει ότι «η ΕΥΕΔ υποστηρίζει την ειρήνη, τον διάλογο, την ασφάλεια» και προσθέτει ότι «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στέκεται δίπλα στους συναδέλφους μας και καταδικάζει αυτές τις πράξεις».

  H βία δεν γίνεται ανεκτή τονίζει από πλευράς του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μετά τα σοβαρά επεισόδια και τις καταστροφές που σημειώθηκαν στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες κατά των περιορισμών για την προστασία από τον κορωνοϊό.

            Ειδικότερα, ο κ. Μισέλ αναφέρει στην ανάρτησή του στο τουίτερ: «Το δικαίωμα της ειρηνικής διαδήλωσης, της κριτικής ή της διαμαρτυρίας είναι ιερό στις ευρωπαϊκές δημοκρατίες μας. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή βία. Θέλω να εκφράσω την πλήρη υποστήριξή μου στις δυνάμεις ασφαλείας και στα θύματα της βίας και των λεηλασιών σήμερα στις Βρυξέλλες».

Στο κτίριο βρέθηκε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ. Ο κ. Μπορέλ με ανάρτησή του στο τουίτερ καταδίκασε «την άνευ λόγου καταστροφή και τη βία στη σημερινή διαδήλωση στις Βρυξέλλες, η οποία ήταν και εναντίον των εγκαταστάσεων της ΕΥΕΔ, ενώ ευχαρίστησε τις γυναίκες και τους άνδρες της αστυνομίας για τις ενέργειές τους.

Περίπου 50.000 χιλιάδες άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, διαδήλωσαν στις Βρυξέλλες, κατά των υγειονομικών μέτρων για την πανδημία, κατά του υγειονομικού πάσου και του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Η πρόσοψη στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης μετά τη διαδήλωση κατά των μέτρων υπέστη σοβαρές ζημιές.

 Δείτε όλες τις ειδήσεις 

Πηγή: skai.gr