Μέτρα για τη μετανάστευση στη Γαλλία

Το νέο νομοσχέδιο με αυστηρότερους όρους για τη μετανάστευση στη Γαλλία κατατίθεται στο Κοινοβούλιο.

Με το νέο νόμο οι οικογένειες μεταναστών θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι το εισόδημά τους είναι επαρκές για να ζήσουν στη χώρα κι ότι μπορούν να μιλήσουν τη γαλλική γλώσσα.

Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα υποστηρίζουν ότι ο το νομοσχέδιο παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά η κυβέρνηση επιμένει ότι είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπισθεί η παράνομη μετανάστευση.

Ο Νικολά Σαρκοζί έχει θέσει ποσοστώσεις απέλασης βάσει των οποίων 25.000 μετανάστες αναμένεται να απελαθούν μόνο φέτος από τη Γαλλία.

Οι άνω των 16 ετών αλλοδαποί που θέλουν να μεταναστεύσουν στη Γαλλία, υποχρεώνονται από το νέο νόμο να περνούν από εξετάσεις επάρκειας της γαλλικής γλώσσας στις χώρες καταγωγής τους

Ακόμη θα πρέπει να αποδείξουν ότι οι οικογένειές τους που ζουν στη Γαλλία μπορούν να τους συντηρήσουν κι ότι θα αμείβονται τουλάχιστον με τον κατώτατο μισθό.

Αν η υπηρεσία μετανάστευσης αμφιβάλει για τα αληθή στοιχεία του αλλοδαπού που ζητάει να επανενωθεί με την οικογένειά του στη Γαλλία έχει δικαίωμα να τον υποχρεώσει σε εξέταση DNA και την οποία και θα πληρώνει ο ίδιος.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα αρχίσει αύριο ενώ σήμερα ο γάλλος πρόεδρος θα παρουσιάσει τις προτάσεις του για το ασφαλιστικό.
Πηγή: skai.gr