Μάλτα: 582 κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο – Δεν έχει ακόμη εντοπιστεί η παραλλαγή Όμικρον

Μάλτα: 582 κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο – Δεν έχει ακόμη εντοπιστεί η παραλλαγή Όμικρον

Οι υγειονομικές αρχές της Μάλτας ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 582 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός άνευ προηγουμένου, ενώ υπέκυψαν ακόμη δύο ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19, αμφότεροι άνδρες, ηλικίας 52 και 53 ετών.

Το προηγούμενο ρεκόρ κρουσμάτων (401) είχε καταγραφεί τον Μάρτιο του 2020.

Μέχρι στιγμής στη νήσο δεν έχει εντοπιστεί κανένα κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον του νέου κορωνοϊού.

Ο απολογισμός της πανδημίας στη Μάλτα έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 473 νεκρούς επί συνόλου κάπου 43.000 καταγεγραμμένων μολύνσεων.

Ο αριθμός των ασθενών με την COVID-19 που έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο αυξήθηκε σε 47 (+7 σε 24 ώρες), με τους τέσσερις να νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Η ένωση μαιών και νοσοκόμων της Μάλτας προειδοποίησε χθες ότι η κατάσταση στο μοναδικό κρατικό νοσοκομείο του νησιού είναι πλέον οριακή, καθώς σε αυτό έχουν επίσης εισαχθεί δεκάδες ασθενείς με άλλες παθήσεις, ιδίως εποχική γρίπη.

Απηύθυνε έκκληση να αναβληθούν οι χειρουργικές επεμβάσεις που δεν κρίνονται επείγουσες για να αμβλυνθεί η υπερφόρτωση του ιδρύματος, ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση διότι δεν εφαρμόζει αυστηρότερα μέτρα για να ανακοπεί η εξάπλωση του SARS-CoV-2.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ