Μακρόν - Τραμπ: Συμφωνούν σε μια εκεχειρία στη διαμάχη φορολόγησης ψηφιακών υπηρεσιών

Μακρόν - Τραμπ: Συμφωνούν σε μια εκεχειρία στη διαμάχη φορολόγησης ψηφιακών υπηρεσιών

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι είχε μια «εξαιρετική συζήτηση» με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με τον φόρο στις ψηφιακές υπηρεσίες -γνωστός με την ονομασία GAFA – τονίζοντας πως οι δύο χώρες θα συνεργαστούν για την αποτροπή ενός ενδεχόμενου δασμολογικού πολέμου.

Σύμφωνα με μια γαλλική διπλωματική πηγή, οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να παρατείνουν έως το τέλος του έτους τις διαπραγματεύσεις στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης για τη γαλλική νομοθεσία επιβολής φορολογίας στις αμερικανικές εταιρείες κολοσσούς του τεχνολογικού τομέα, αποτρέποντας για την ώρα την απειλή αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος γαλλικών προϊόντων.

Ο Τραμπ έχει απειλήσει ότι θα επιβάλει δασμούς σε γαλλικά προϊόντα, μετά την απόφαση της Γαλλίας να φορολογήσει τα κέρδη των μεγάλων διαδικτυακών εταιρειών (Google, Amazon, Facebook, Apple.) για τις υπηρεσίες που παρέχουν σε γαλλικό έδαφος.

«Συμφώνησαν να δώσουν μια ευκαιρία στις διαπραγματεύσεις έως το τέλος του έτους», είπε η πηγή. «Σε αυτή την περίοδο, θα δεν υπάρξουν δασμοί», πρόσθεσε, τονίζοντας πως οι διαπραγματεύσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ