Κλείσιμο

Κυκλοφορεί το βιβλίο της Μ. Μπούτο

Η Μπεναζίρ Μπούτο επέστρεψε στην πατρίδα της γνωρίζοντας τα ονόματα και τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων των επίδοξων δολοφόνων της, έγραψε η ίδια σε ένα βιβλίο, το οποίο ολοκλήρωσε λίγες μόλις ημέρες πριν από τη δολοφονία της, τον Δεκέμβριο.

Όπως έγραψε η Μπούτο στο βιβλίο \"Συμφιλίωση: Ισλάμ, Δημοκρατία και η Δύση\", που πρόκειται να κυκλοφορήσει την Τρίτη σε όλο τον κόσμο, πακιστανοί αξιωματούχοι την είχαν προειδοποιήσει ότι τέσσερις ομάδες βομβιστών αυτοκτονίας είχαν σταλεί για να την δολοφονήσουν.

Επρόκειτο για τον πολέμαρχο των Ταλιμπάν, Μπαϊτουλά Μεχσούντ, τον γιο του Οσάμα μπιν Λάντεν, Χάμζα και δύο ακόμα ένοπλες ομάδες. Η Μπούτο, που είχε διατελέσει δύο φορές πρωθυπουργός του Πακιστάν, γράφει ότι είχε στείλει επιστολή στο Μουσάραφ προτού επιστρέψει από τον Λονδίνο τον Οκτώβριο.

Σε αυτήν του ανέφερε ονόματα ανθρώπων μέσα από τις πακιστανικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίοι, όπως έλεγε, θα ήταν υπεύθυνοι για την δολοφονία της.

Τον Οκτώβριο, όταν επέστρεψε από την εξορία, μετά από οκτώ χρόνια, η Μπούτο επέζησε μιας βομβιστικής επίθεσης- από τις πλέον αιματηρές στην ιστορία του Πακιστάν- κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 139 άνθρωποι.

Όμως, σκοτώθηκε στις 27 Δεκεμβρίου, σε άλλη επίθεση, που σημειώθηκε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Πηγή: skai.gr