Έτοιμος ο Πούτιν να διαπραγματευτεί με την Ουκρανία τους όρους παράδοσης, δηλώνει το Κρεμλίνο

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε την Πέμπτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί τους όρους παράδοσης με το Κίεβο, σχετικά με την «ουδετερότητα» της Ουκρανίας, εν μέσω μιας εκτυλισσόμενης ρωσικής εισβολής.

Σύμφωνα με το Politico, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Πούτιν είναι έτοιμος να συνομιλήσει με τους Ουκρανούς ηγέτες τόσο για την ουδετερότητα όσο και για την αποστρατικοποίηση.

«Ο πρόεδρος διατύπωσε το όραμά του για το τι θα περιμέναμε από την Ουκρανία για τις εννοιολογικές ''κόκκινες γραμμές''», είπε στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στο Κρεμλίνο, «αν η ηγεσία της Ουκρανίας είναι έτοιμη να μιλήσει για αυτό».

Ο Πούτιν είχε προηγουμένως αρνηθεί να διαπραγματευτεί απευθείας με τον Ουκρανό Πρόεδρο Ζελένσκι, με τον τελευταίο να διαμαρτύρεται ότι τα αιτήματα της Ουκρανίας έμειναν αναπάντητα. Μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό της Ουκρανίας νωρίς την Πέμπτη, ο Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία.

Η επίθεση της Μόσχας το πρωί της Πέμπτης στην Ουκρανία με πυραύλους και πολεμικά αεροσκάφη απειλεί να ωθήσει την Ευρώπη στη σοβαρότερη σύγκρουσή της από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πηγή: skai.gr