Κορωνοϊός: Ο Πούτιν ζήτησε από τους Ρώσους να μην αγοράζουν τρόφιμα προς αποθήκευση

Κορωνοϊός: Ο Πούτιν ζήτησε από τους Ρώσους να μην αγοράζουν τρόφιμα προς αποθήκευση

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε σήμερα τους Ρώσους να μην αγοράζουν τρόφιμα για να τα αποθηκεύουν στα σπίτια τους, καθώς όπως είπε υπάρχει επάρκεια προϊόντων στα καταστήματα. Την συμβουλή αυτή έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού μαζί με τον Ρώσο πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος ενημερώθηκε από τον δήμαρχο της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν για την επάρκεια των ειδών πρώτης ανάγκης στα καταστήματα και για τις τιμές των προϊόντων, όπως και για το πώς παρακολουθούν on-line μέσα από τις βιντεοκάμερες των καταστημάτων του ελέγχους που γίνονται στα σημεία πώλησης.

«Ο κόσμος αγοράζει πολλά είδη τροφίμων, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα τροφοδοσίας της αγοράς» δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός και προσέθεσε ότι οι αρχές πραγματοποιούν ελέγχους όσον αφορά τις τιμές των προϊόντων που γεμίζουν το καλάθι της νοικοκυράς σε κάθε περιοχή της χώρας.

«Το κύριο είναι ο κόσμος να καταλάβει ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, ώστε να μην ξοδεύει χρήματα σε είδη διατροφής τα οποία στη συνέχεια θα αναγκασθεί να πετάξει» δήλωσε ο Μισούστιν, διαβεβαιώνοντας τους Ρώσους πολίτες ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπάρχουν κάποιες ελλείψεις στα καταστήματα θα υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις, όπως και για το ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ