Κλείσιμο

Κοινό ευρωπαϊκό μέτωπο κατά της τρομοκρατίας

Σε μία καταρχήν συμφωνία για τη δημιουργία θέσης συντονιστή επιτρόπου για θέματα τρομοκρατίας κατέληξαν οι ευρωπαίοι υπουργοί Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης κατά το έκτακτο συμβούλιο στις Βρυξέλλες
Το θέμα παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Υπουργικό Συμβούλιο στις 25 και 26 Μαρτίου όπου θα υπάρξει διευρυμένη συζήτηση για τα θέματα τρομοκρατίας.
Στη σημερινή συνεδρίαση πάντως υπήρξε συναίνεση για την βελτίωση των υπηρεσιών που ήδη υπάρχουν.
Την ανάγκη χάραξης κεντρικής ευρωπαϊκής στρατηγικής, για την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας, τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Βουλγαράκης. Επεσήμανε στους εταίρους μας ότι η Ελλάδα προσβλέπει στη συνεργασία τους για την ενίσχυση της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, τονίζοντας πως μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μαδρίτη, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συνειδητοποιήσει την ανάγκη μεγαλύτερης συνεργασίας των εθνικών υπηρεσιών πληροφοριών και ασφαλείας.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αναστάσιος Παπαληγούρας επανέλαβε τη βούληση της χώρας μας να συμβάλλει στη χάραξη και την άμεση υλοποίηση μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, μέσω νομοθετικών και κανονιστικών μέτρων.
Πηγή: skai.gr