Μυστήριο με τον θάνατο γνωστής κολυμβήτριας - «Δεν πέθανε από ναρκωτικά, κάποιος την σκότωσε» λέει η οικογένεια

Ερωτηματικά για τον σύντροφο - «Το πάνω μέρος του κρανίου και η μύτη της είναι σπασμένα. Κάνει τέτοια ζημιά η φαιντανύλη;»

Η Τζέιμι Κέιλ, μία από τις κορυφαίες αμερικανίδες κολυμβήτριες της δεκαετίας του 1990, βρέθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο νεκρή μέσα στο σπίτι της, στις Παρθένες Νήσους. 

Μόλις χθες η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο θάνατός της ήταν «τυχαίο γεγονός» που οφείλεται σε καρδική ανακοπή λογω υπερβολικής χρήσης φαιντανύλης «με αναρρόφηση γαστρικού περιεχομένου». 

Ωστόσο η οικογένεια της άτυχης 42χρονης  πρώην πρωταθλήτριας κολύμβησης των ΗΠΑ αρνείται αυτή την εκδοχή και υποστηρίζει ότι η Κέιλ έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, ίσως ακόμα και δολοφονίας.

Μάλιστα, παρουσίασε και μεταθανάτιες φωτογραφίες από την σορό της, όπου φαίνεται να έχει ξυλοκοπηθεί - το αριστερό της μάτι είναι βαριά μελανιασμένο και υπάρχει ένα σημάδι στη μύτη της. 

«Ξέρουμε ότι η Jamie δεν έκανε χρήση  φαιντανύλης εσκεμμένα. Σίγουρα υπάρχει πλεκτάνη», είπε στο Insider η Jessica DeVries, ξαδέρφη και εκπρόσωπος της οικογένειας.

«Το πρόσωπό της είναι κατεστραμμένο, το πάνω μέρος του κρανίου και η μύτη της είναι σπασμένα. Κάνει τέτοια ζημιά η φαιντανύλη;» αναρωτήθηκε. 

Ερωτηματικά για τον σύντροφο 

Σύμφωνα με την αστυνομία, τη σορό της 42χρονης βρήκε πρώτος ο σύντροφος της στο πάτωμα του σπιτιού τους, επιστρέφοντας από ένα μπαρ της περιοχής λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 21ης ​​Φεβρουαρίου.

Ο σύντροφος, μαζί με τη βοήθεια ενός φίλου, μετέφεραν την Κέιλ στην κλινική Myrah Keating-Smith, όπου έγινε προσπάθεια ανάνηψης, αλλά δεν μπόρεσε να σωθεί.

Ο σύντροφος δεν έχει αναγνωριστεί. 

«Θέλουμε δικαιοσύνη.Η Τζέιμι δεν ήταν χρήστης φαιντανύλης ή χρήστης οπιοειδών οποιουδήποτε είδους. Δεν έκανε ναρκωτικά, ήταν μια διεθνής κολυμβήτρια που της αξίζει η τιμή γιατί ήταν καταπληκτική και αφιέρωσε τη ζωή της σε αυτό», είπε η ξαδέρφη της στο Insider.

Πηγή: skai.gr