Ιταλία: Η Λέγκα θέτει τους δικούς της όρους για τη φιλοξενία των μεταναστών

O πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε επιβεβαίωσε ότι η Ρώμη θα δεχθεί 15 από τους 49 μετανάστες και πρόσφυγες που επέβαιναν σε πλοία δύο ΜΚΟ και μεταφέρθηκαν στη Μάλτα. Στην Ιταλία, οι άνθρωποι αυτοί θα φιλοξενηθούν σε εκκλησιαστικές δομές.

Όμως, ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι έθεσε κάποιες προϋποθέσεις: ζητεί να μεταφερθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες περισσότεροι από 200 μετανάστες που έφτασαν στην Ιταλία το περασμένο καλοκαίρι.

Για τον λόγο αυτό ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε θέλει να συναντήσει άμεσα τον αρμόδιο ευρωπαίο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος.

Ο γραμματέας της Λέγκα, μάλιστα, επιμένει ότι αν δεν υπάρξει γενικότερη συμφωνία για την αναδιανομή αυτή, η Ρώμη δεν πρέπει να δεχθεί ούτε έναν πρόσφυγα από τη Μάλτα. «Τις επόμενες φορές, για τέτοια θέματα θα πρέπει να αποφασίζω εγώ, που είμαι ο αρμόδιος υπουργός», τόνισε ο Σαλβίνι.

Τη χθεσινή νύχτα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, το Παλάτσο Κίτζι, με τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, τον Ματέο Σαλβίνι και τον αρχηγό των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο, στην οποία συζητήθηκε το όλο θέμα.

Τα Πέντε Αστέρια, τις περασμένες ημέρες προσπάθησαν σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό να επιβάλουν μια πιο διαλλακτική γραμμή, σε συμφωνία με τον επικεφαλής της κυβέρνησης.

Αλλά η Λέγκα δεν δείχνει διατεθειμένη να «βάλει νερό στο κρασί της», και συνεχίζει να ανεβάζει τους τόνους. «Η χώρα μας δεν θα ξοδέψει ούτε ένα ευρώ -πλέον- για τη φιλοξενία των μεταναστών», επιμένει ο Σαλβίνι.