Κλείσιμο

Βίντεο που προκαλεί οργή από την Ιρλανδία: Δεν έδωσαν μετάλλιο σε μαύρη αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής

Το κοριτσάκι κοιτάει δεξιά αριστερά, ξεφυσώντας και περιμένει τη στιγμή που θα της φορέσει η υπεύθυνη το μετάλλιο, ωστόσο αυτή η στιγμή δεν έρχεται ποτέ

Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο από την Ιρλανδία από αγώνες ενόργανης γυμναστικής παιδιών.

Μετά το τέλος της προσπάθειάς τους, όλα τα κορίτσια που πήραν μέρος στους αγώνες, έπρεπε να λάβουν από ένα μετάλλιο ως επιβράβευση, ωστόσο, αυτό δεν ίσχυσε για όλες τις συμμετέχουσες, όπως φαίνεται στο βίντεο.

Σύμφωνα με την dailymail, η υπεύθυνη της διοργάνωσης που δίνει τα μετάλλια, προσπερνά επιδεικτικά ένα μαύρο κοριτσάκι, το οποιό προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει, όπως και οι συναθλήτριές του, οι οποίες κοιτούν με απορία.

Το κοριτσάκι κοιτάει δεξιά αριστερά, ξεφυσώντας και περιμένει τη στιγμή που θα της φορέσει η υπεύθυνη το μετάλλιο, ωστόσο αυτή η στιγμή δεν έρχεται ποτέ.

Ευτυχώς το απαράδεκτο, κατακριτέο περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και οι αντιδράσεις που ακολούθησαν ήταν πολύ έντονες, με ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης να κατακλύζει το κορίτσι.

Η αντίδραση της Σιμόν Μπλάις

Μεταξύ όσων αντέδρασαν για τα όσα έγιναν, είναι και η Αμερικανίδα Ολυμπιονίκης στην ενόργανη, Σιμόν Μπλάις.

Κάτω από την ανάρτηση του εξοργιστικού βίντεο, η ίδια έγραψε: «Όταν αυτό το βίντεο κυκλοφόρησε, οι γονείς της με προσέγγισαν. Ράγισε η καρδιά μου όταν το είδα, γι’ αυτό της έστειλα ένα μικρό βίντεο. Δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό σε κανένα άθλημα!!!».

Πηγή: Daily Mail