Δεκάδες γάτες εγκαταλείφθηκαν να πεθάνουν στην έρημο του Αμπού Ντάμπι

Διασώστες εντόπισαν 50 νεκρές γάτες και άλλες 95 να περιφέρονται σκελετωμένες στην έρημο

Παγκόσμια κατακραυγή έχει προκαλέσει ο μαζικός θάνατος περισσότερων από 50 γατών που αφέθηκαν στην έρημο του Αμπού Ντάμπι, να πεθάνουν. 

Διασώστες εντόπισαν 50 νεκρές γάτες και άλλες 95 να περιφέρονται σκελετωμένες στην έρημο. Ανάμεσα στα ζώα που διασώθηκαν είναι και ένα golden retriever, ενώ ένα husky βρέθηκε νεκρό. Ορισμένα από τα ζώα έφεραν μικροτσίπ, συνεπώς δεν επρόκειτο για αδέσποτα.

Όπως μεταδίδει το CNN, τα ζώα είχαν εγκαταλειφθεί στην έρημο απέναντι από το κρατικό καταφύγιο ζώων του Αμπού Ντάμπι. Το καταφύγιο ωστόσο δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το περιστατικό και αρνήθηκε να προχωρήσει σε περαιτέρω σχόλια.

Σημειώνεται πως η θερμοκρασία στο Αμπού Ντάμπι, τον Σεπτέμβριο φτάνει έως τους 40 βαθμούς Κέλσιου, ενώ στην έρημο μπορεί να είναι ακόμα υψηλότερη.

Η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) προσφέρει ανταμοιβή 5.000 δολαρίων σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό των δραστών.  «Αυτή η απάνθρωπη πράξη δεν πρέπει να μπει κάτω από το χαλί. Η λύση για τα αδέσποτα είναι οι στειρώσεις και οι υιοθεσίες από τα να καταφύγια», δήλωσε στο CNN ο Jason Baker αντιπρόεδρος της PETA στη Μέση Ανατολή.

Η κυβέρνηση δήλωσε την Τετάρτη ότι θα ερευνήσει το περιστατικό και ενθαρρύνει το κοινό να προσφέρει πληροφορίες.

Μια ομάδα κατοίκων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων βρήκε περισσότερες από 140 γάτες πεταμένες σε ένα οικόπεδο στην έρημο στην πρωτεύουσα Άμπου Ντάμπι, σε ένα φαινόμενο που έχει επικρίνει διεθνείς οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων και έχει προκαλέσει κυβερνητική έρευνα.

Γάτες όλων των φυλών, συμπεριλαμβανομένων των μη ιθαγενών ποικιλιών, όπως οι Περσικές, αφέθηκαν να πεθάνουν παγιδευμένες στα κουφάρια τους ή περιπλανήθηκαν στην έρημο χωρίς τροφή, καταφύγιο ή νερό, σύμφωνα με τον Chiku Shergill, κάτοικο του Άμπου Ντάμπι που συμμετείχε στη διάσωση.

Τα ζώα εγκαταλείφθηκαν στην εθνική οδό από το κρατικό καταφύγιο ζώων του Άμπου Ντάμπι στο αλ Φαλάχ, μια κατοικημένη περιοχή στο Άμπου Ντάμπι. Το καταφύγιο είπε στο CNN ότι δεν γνώριζε το περιστατικό και αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

Οι θερμοκρασίες του Σεπτεμβρίου φτάνουν στο υψηλότερο επίπεδο των 40,5 C (105 F) στην πόλη του Άμπου Ντάμπι. Οι θερμοκρασίες της ερήμου μπορεί να είναι υψηλότερες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το επεισόδιο έχει προκαλέσει κριτική από διεθνείς οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων και ακτιβιστές.

για πληροφορίες σχετικά με «όποιος πέταξε αυτές τις γάτες στην έρημο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της PETA για την Ασία, Τζέισον Μπέικερ, σε δήλωσή του στο CNN.

«Αυτή η πράξη σκληρότητας δεν πρέπει να σαρωθεί κάτω από το χαλί… Η λύση για την κρίση αστέγων-ζώων είναι η στείρωση και η υιοθέτηση από καταφύγια που έχουν καταπονηθεί και υποστελεχωμένα, τα οποία η PETA Asia ζητά από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να απαιτήσουν εδώ και χρόνια», είπε ο Baker.

Πηγή: skai.gr