Ινδία: Συνελήφθη 27χρονη Γαλλίδα που τράβηξε βίντεο γυμνή σε ιερή γέφυρα

Στη σύλληψη μιας 27χρονης Γαλλίδας προχώρησαν οι αρχές της Ινδίας, καθώς όπως αναφέρει το CNN, τράβηξε βίντεο τον εαυτό της, γυμνό στην ιερή γέφυρα Lakshman Jhula του Ρίσικες, πάνω από τον Γάγγη και έπειτα το δημοσίευσε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Η γυναίκα, την οποία τα ΜΜΕ κατονομάζουν ως απλώς Μαρί-Έλεν, συνελήφθη στις 27 Αυγούστου από την τοπική αστυνομία της Ινδίας στην πολιτεία Ουταρακάντ της βόρειας Ινδίας.

Η κρεμαστή γέφυρα Lakshman Jhula βρίσκεται περίπου πέντε χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Ρισικές.

Λέγεται ότι η Ινδουιστική θεότητα Lakshmana διέσχισε το Γάγγη με σχοινιά σημείο στο οποίο βρίσκεται η γέφυρα.

Ο ποταμός είναι ιερός για τον Ινδουισμό και ρέει 1.680 μίλια (2.704 χιλιόμετρα) μέσω της Ινδίας και του Μπαγκλαντές.

Ανώτερος Αξιωματούχος της πόλης είπε στο CNN ότι η κατηγορούμενη μαγνητοσκόπησε το υλικό για να προωθήσει την επιχείρηση κοσμημάτων της.

«Τράβηξε το βίντεο στο Lakshman Jhula που θεωρείται ιερή γέφυρα. Στη συνέχεια έκανε μια άσεμνη φωτογράφηση στο ξενοδοχείο της» πρόσθεσε αναφέροντας πως επρόκειτο για γυμνές φωτογραφίες που ανέβηκαν στο Instagram.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε για το περιστατικό όταν μερικοί από τους Ινδούς ακολούθους της γυναίκας στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναγνώρισαν τη γέφυρα στις αναρτήσεις και ανέφεραν το περιστατικό υποβάλλοντας καταγγελία στις αρχές.

Στο βίντεο η γυναίκα καταγράφεται να βαδίζει στη γέφυρα φορώντας ένα σάλι το οποίο ρίχνει από πάνω της στα μισά της λήψης προχωρώντας έπειτα γυμνή.

Στην 27χρονη συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερη αφού τις απαγγέλθηκαν κατηγορίες για προσβολή δημοσίας αιδούς και δημοσίευση άσεμνου περιεχομένου στο διαδίκτυο

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαρί- Έλεν έκανε μια δήλωση στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, γράφοντας ότι προέβη στην εν λόγω κίνηση κατ ουσίαν συμβολικά επειδή κάθε φορά που διέσχιζε τη γέφυρα ένιωθε ότι την παρενοχλούσαν.

«Λυπάμαι που οι πράξεις μου έπληξαν την τοπική κοινότητα»,  ανέφερε και πρόσθεσε «Δεν έχω επίγνωση των πολιτιστικών ιδιαιτεροτήτων».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως το ζήτημα του γυμνού σε δημόσιους χώρους, αποτελούσε φλέγον θέμα της επικαιρότητας στην Γαλλία τις προηγούμενες μέρες όταν ο  ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Τζέραλντ Νταρμανίν,υπερασπίστηκε το δικαίωμα των γυναικών να κάνουν ηλιοθεραπεία τόπλες στις παραλίες της χώρας μετά από περιστατικό με αστυνομικούς που ζήτησαν από δύο γυναίκες να φορούν τα μπικίνι τους ενώ ηλιοθεραπεία στο Sainte-Marie-la-Mer, στη νότια Γαλλία.

Γενικά η προσβολή δημοσίας αιδούς τιμωρείται στη Γαλλία με πρόστιμο μπορεί να αγγίξει τις 15.000 ευρώ (περίπου 17.700 δολάρια) και φυλάκιση ενός έτους, οι τοπικές αρχές είναι ελεύθερες να ορίσουν τους δικούς τους κανόνες όταν πρόκειται για ηλιοθεραπεία χωρίς μαγιό ή το πάνω μέρος του μπικίνι.

Πηγή: CNN