Κλείσιμο

Ικανοποίηση Μπράουν για Σ. Αραβία

Ο βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν χαιρέτισε τη Δευτέρα την ανακοίνωση του Ριάντ για μία σύνοδο των παραγωγών και των καταναλωτριών χωρών πετρελαίου για να εξετάσουν τους λόγους για την κατακόρυφη άνοδο των τιμών του προϊόντος, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

"Ο πρωθυπουργός χαιρετίζει την ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας, χαιρετισμό που θα διαβιβάσει ο υπουργός Ενέργειας Μάλκολμ Ουΐκς, όταν θα επισκεφθεί τη Σ. Αραβία αυτήν την εβδομάδα", τονίζει στο ανακοινωθέν του ο εκπρόσωπος του Μπράουν.

"Αυτή η πρωτοβουλία ανταποκρίνεται στην έκκληση της βρετανικής κυβέρνησης για την ενίσχυση του διαλόγου και των συναντήσεων ανάμεσα στις παραγωγούς χώρες πετρελαίου και στις καταναλώτριες", προστίθεται στο κείμενο.

Όπως είπε ο σαουδάραβας υπουργός, οι τρέχουσες τιμές του πετρελαίου δεν είναι δικαιολογημένες.

"Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσουμε πως θα υπάρξει μία συντονισμένη διεθνής προσέγγιση για ν’ αντιμετωπισθεί η ζήτηση κι η προσφορά στην αγορά πετρελαίου, και γι’ αυτόν τον λόγο ζητήσαμε να τεθεί το ζήτημα αυτό στην κεφαλή της ημερήσιας διάταξης στην ΕΕ και στην Ομάδα των Οκτώ", τονίζει η βρετανική πρωθυπουργία.
Πηγή: skai.gr