Ιαπωνία: Γκάνγκστερ της εγκληματικής οργάνωσης Yakuza καταδικάστηκε σε θάνατο με απαγχονισμό

Δικαστήριο στη νοτιοδυτική Ιαπωνία καταδίκασε τον επικεφαλής της ιαπωνικής εγκληματικής οργάνωσης Yakuza σε θάνατο με απαγχονισμό.

Το δικαστήριο στην πόλη Φουκούοκα εντόπισε ότι ο Σατόρου Νομούρα , ηλικίας 74 ετών, είχε διαπράξει τέσσερις επιθέσεις, σε μια από τις οποίες υπήρξε και ένα θύμα.

Η ετυμηγορία εκδόθηκε παρά την έλλειψη άμεσων αποδεικτικών στοιχείων εναντίον του Nomura, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Εκείνος αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή.

Είναι η πρώτη φορά που ανώτερο μέλος της μαφίας της Ιαπωνίας, της Yakuza, καταδικάστηκε σε θάνατο.

«Ζήτησα μια δίκαιη απόφαση ... Θα το μετανιώσετε για το υπόλοιπο της ζωής σας», είπε ο Νομούρα στον πρόεδρο μετά την καταδίκη του την Τρίτη, σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Nishinippon Shimbun.

Παρόλο που οι εισαγγελείς δεν είχαν χειροπιαστές αποδείξεις ότι ο Νομούρα διέταξε βίαιες επιθέσεις, υποστήριξαν  ότι η απόλυτη εξουσία του στην ομάδα σήμαινε ότι ήταν υπεύθυνος για τις ενέργειες της οργάνωσης.

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων επιθέσεων μεταξύ 1998 και 2014, ένας πρώην προϊστάμενος ενός συνεταιρισμού αλιείας σκοτώθηκε και άλλα τρία άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού, τραυματίστηκαν.

Καταδικάζοντας τον Νομούρα την Τρίτη, ο δικαστής περιέγραψε τις ενέργειές του ως εξαιρετικά μοχθηρές.

Οι αναλυτές λένε ότι οι συμμορίες εμπλέκονται σε κάθε τομέα εγκληματικής δραστηριότητας στη χώρα, από τη διακίνηση ναρκωτικών και την πορνεία έως τη χειραγώγηση του χρηματιστηρίου.

Πηγή: BBC