Η τελική έκθεση για την Κύπρο

Ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Πρέσβης Αντριαν βαν ντερ Μιρ εξέφρασε ικανοποίηση για την πρόοδο που έχει επιτελεσθεί στον τομέα της προσαρμογής της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό κεκτημένο. Μιλώντας ύστερα από συνάντηση με αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας Εργατών Κύπρου ΣΕΚ, ο κ. βαν ντερ Μιρ, πρόσθεσε, ωστόσο, πως η Κύπρος θα πρέπει να προβεί σε ψήφιση ορισμένων νόμων κατά της διάκρισης και υπέρ της ισότητας των δύο φύλων. «Όπως δηλώσαμε και στην έκθεσή μας του Νοεμβρίου, θα θέλαμε να δούμε την πολιτική ισότητας των δύο φύλων να εφαρμόζεται πιο αποτελεσματικά», υπογράμμισε ο κ. Bαν ντερ Μιρ. Ανακοίνωσε επίσης την επίσκεψη στην Κύπρο στις 9 και 10 Φεβρουαρίου του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της ΕΕ, Ροζέρ Μπρις.
Στη συνάντηση ο κ. Bαν ντερ Μιρ ενημέρωσε τη ΣΕΚ για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης διάφορων προγραμμάτων που θα έχει η Κύπρος από το οικονομικό και κοινωνικό ταμείο της ΕΕ που θα μπορεί να εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου 2004. Αναφορικά με την ναυτιλιακή ασφάλεια και τη δημιουργία του Ταμείου Αγροτικών Πληρωμών, ο κ.Bαν ντερ Μιρ εξέφρασε την πλήρη του ικανοποίηση για τα βήματα που έκανε η κυβέρνηση και η Βουλή, λέγοντας πως όλα τα θέματα θα διευθετηθούν έγκαιρα.
Απαντώντας σε ερώτηση για την υπόθεση Λοϊζίδου, επανέλαβε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην τελική της έκθεση για την Κύπρο, σημειώνει πως αναμένει την πλήρη εφαρμογή της απόφασης που επιδίκασε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Τουρκία.
Πηγή: skai.gr