Η Ρωσία επαινεί τη Βενεζουέλα που δεν συνέλαβε τον Γκουαϊδό όταν επέστρεψε

AP Photo/Fernando Llano
Σοφά ενήργησε σύμφωνα τη Ρωσία η κυβέρνηση της Βενεζουέλας που αποφάσισε να μην συλλάβει τον ηγέτη της βενεζουελάνικης αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό μετά την επιστροφή του στο Καράκας.

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Λατινομαερικανικών χωρών του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντρ Σετίνιν συμπλήρωσε, μιλώντας στο TASS, ότι έτσι η χώρα του Μαδούρο κατάφερε να αποφύγει τις προκλήσεις.

«Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ενήργησε σοφά. Απέφυγε τις προκλήσεις κάτι που νομίζω ότι δείχνει τις διαθέσεις της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο για ειρηνική διευθέτηση, χωρίς κατακλυσμούς στο εσωτερικό», τόνισε.

«Σίγουρα η απόφαση σχετικά με το πώς θα ενεργήσει, βρίσκεται πλήρως στην αρμοδιότητα της νόμιμης κυβέρνησης της Βενεζουέλας», ανέφερε επίσης ο Σετίνιν.

Το ανώτατο δικαστήριο της Βενεζουέλας είχε απαγορεύσει στον Γκουαϊδό να φύγει από την χώρα,ωστόσο εκείνος κατάφερε να φύγει. Στις 22 Φεβρουαρίου έφθασε στην παραμεθόριο πόλη Κούκουτα της Κολομβίας, όπου βρίσκεται το κέντρο διανομής της ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πολίτες της Βενεζουέλας. Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας ο Γκουαϊδό επισκέφθηκε την Κολομβία, την Βραζιλία, την Παραγουάη, την Αργεντινή και τον Ισημερινό.
Πηγή: skai.gr