Η Οργάνωση Ισλαμικής Διάσκεψης κατηγορεί τη Δύση

Πολιτική «δύο μέτρων και σταθμών» εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της Δύσης στα θέματα της ελευθερίας της έκφρασης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ο,τι αφορά τον μουσουλμανικό κόσμο, εκτιμήθηκε από τον γενικό γραμματέα της Οργάνωσης Ισλαμικής Διάσκεψης, Εκμελεντίν Ιχσάνογκλου.
"Φρονώ ότι είμαστε μπροστά σε ένα πρόβλημα αντιμετώπισης με πολιτική δύο μέτρων και σταθμών. Ό,τι συμβαίνει και σήμερα στο Γκουαντάναμο, το Αμπου Γρκάιμπ και τη Βασόρα, εκλαμβάνεται βέβαια ως δύο μέτρα και σταθμά», τόνισε ο αξιωματούχος που έκανε τις δηλώσεις αυτές στο Λονδίνο.
Ο αξιωματούχος αναφέρθηκε στα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, αλλά και στο αμερικανικό στρατόπεδο στο Γκουαντάναμο και την Παλαιστίνη, και έκρινε ότι η αντιμετώπιση αυτή είναι που τροφοδοτεί τους εξτρεμισμούς στον μουσουλμανικό κόσμο και παρεπομένως δικαιολογεί και την προσφυγή στη βία και την εκ μέρους του απόρριψη της Δύσης.
"Γιατί ορισμένοι υποστηρίζουν τον εξτρεμισμό; Μα επειδή λέγουν ότι υπάρχουν δύο μέτρα και σταθμά. Δείτε, λέγουν, τι συμβαίνει στην Παλαιστίνη, δείτε τι συμβαίνει στο Ιράκ. Σας αρέσουν αυτά; Υπάρχουν οι άνθρωποι που απαντούν σε αυτά τα ερωτήματα αρνητικά και διαθέτουν ηθική, πνευματική, αλλά και χρηματική βοήθεια».
Τέλος ο κ. Ιχσάνογκλου αναφέρθηκε στις επιθέσεις πέρυσι το καλοκαίρι (τον Ιούλιο) στη βρετανική πρωτεύουσα, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 56 άνθρωποι, συμπεριλαμβανόμενων των τεσσάρων δραστών. Έκρινε δε ότι «καμία ιδεολογία, θρησκεία, πίστη δεν δικαιολογεί σε τίποτε αυτά τα πράγματα».
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr