Συνελήφθη για «απείθεια κατά της αρχής » η Γκρέτα Τούμπεργκ – Κινδυνεύει να πάει φυλακή 

Η διάσημη - 20χρονη πλέον - ακτιβίστρια συνελήφθη στις 19 Ιουνίου στο περιθώριο διαδήλωσης ακτιβιστών στην πόλη Μάλμο της Σουηδίας

Αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης είναι η Γκρέτα Τούμπεργκ (Greta Thunberg), η νεαρή ακτιβίστρια που έγινε διάσημη για τις δυναμικές κινητοποιήσεις της για το κλίμα ως παιδί και πλέον είναι 20 χρονών. 

Η Τούμπεργκ συνελήφθη στις 19 Ιουνίου στο περιθώριο διαδήλωσης ακτιβιστών στην πόλη Μάλμο της Σουηδίας για «απείθεια κατά των αρχών» , όταν αρνήθηκε να υπακούσει στις οδηγίες της αστυνομίας και να φύγει από το σημείο. 

Η ακτιβίστρια συμμετείχε στη διαμαρτυρία που διοργάνωσε η περιβαλλοντική ομάδα ακτιβιστών «Ta tillbaka framtiden» (Επανάκτηση του μέλλοντος)  ενώ οι διαδηλωτές προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο και την έξοδο στο λιμάνι του Μάλμο για να διαμαρτυρηθούν για τη χρήση ορυκτών καυσίμων.

Σήμερα, ο εισαγγελέας ανακοίνωσε ότι της απαγγέλθηκαν κατηγορίες και ότι μπορεί ακόμα και να της επιβληθεί ποινή φυλάκισης.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Daily Mail, το πιο πιθανό είναι στην Τούμπεργκ να επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο. 

Η κατηγορία μπορεί να οδηγήσει το πολύ σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, αλλά η εισαγγελέας Charlotte Ottesen είπε στην σουδική εφημερίδα Sydsvenskan ότι συνήθως επισύρει πρόστιμο.

Η ακρόαση στο περιφερειακό δικαστήριο του Μάλμο έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Ιουλίου.

Πηγή: skai.gr