Γιατί επικήρυξαν με 1 εκατ. δολλάρια οι HΠΑ το γιο του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Γιατί επικήρυξαν με 1 εκατ. δολλάρια οι HΠΑ το γιο του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Oι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκινούν εκστρατεία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του γιού του  πρώην ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν και είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν έως και 1 εκατομμύριο δολάρια για πληροφορίες σχετικά με πληροφορίες για το που βρίσκεται.

Ο Χάμζα Μπιν Λάντεν, ο πατέρας του οποίου σκοτώθηκε από άντρες των ειδικών δυνάμεων του Ναυτικού των ΗΠΑ στο Πακιστάν το 2011, χαρακτηρίζεται ως ο νέος ηγέτης στο τρομοκρατικό δίκτυο της Αλ Κάιντα, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.


Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δημοσίευσε μια δήλωση με την οποία ζητούσε πληροφορίες σχετικά με τη θέση του Χαμζά Μπιν Λάντεν και ζητά πληροφορίες σχετικά με το που ζει ο Χαμζά Μπιν Λάντεν. «Έχει κυκλοφορήσει βίντεο του στο Διαδίκτυο, όπου καλεί τους οπαδούς του να ξεκινήσουν επιθέσεις εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και των Δυτικών συμμάχων του και έχει απειλήσει επιθέσεις εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών για εκδίκηση για τη δολοφονία του πατέρα του από το αμερικανικό στρατό  ", αναφέρεται στη δήλωση.

Το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι όταν σκοτώθηκε ο πατέρας του, αντικείμενα που κατασχέθηκαν από το κρησφύγετο του στο Πακιστάν ανέφεραν ότι προήγαγε τον Χάμζα Μπιν Λάντεν ως αντικαταστάτη στη Αλ Κάιντα.

Ο νεότερος Μπιν Λάντεν είναι παντρεμένος με την κόρη του επικεφαλής αεροπειρατή στις επιθέσεις του Σεπτεμβρίου του 2001 στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, δήλωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Καθώς οι Αμερικανοί αξιωματούχοι τον κυνηγούν, τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών υποχρεούνται να παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία της Hamza bin Laden και να συμμορφωθούν με απαγόρευση ταξιδιών και εμπάργκο όπλων, σύμφωνα με το γραφείο του αμερικανικού υπουργείου αντιτρομοκρατίας.
Σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ, ο ηλικία του Χάμζα Μπιν Λάντεν εκτιμάται στα  30 με 33 έτη.

ΠΗΓΗ: CNN

Πηγή: skai.gr