Με προσδοκίες για σύναψη συμφωνίας οικονομικής συνεργασίας με τη Γερμανία αναχωρεί το απόγευμα για το Βερολίνο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Οικονομικών και Συγκοινωνιών και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Την Τρίτη ο κ. Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με το portal sigmalive στην ατζέντα βρίσκονται το κυπριακό, οι εξελίξεις στην οικονομία, η ενέργεια και η ουκρανική κρίση.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής δημοκρατίας θα ενημερώσει τη Γερμανίδα καγκελάριο για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό και την πορεία της κυπριακής οικονομίας.

Παράλληλα, θα ζητήσει τη στήριξη της Γερμανίας στις προσπάθειες για αναβάθμιση του ρόλου της ΕΕ στο κυπριακό και προώθηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Στο μεταξύ, στην Κύπρο επιστρέφουν εντός της ημέρας τα κλιμάκια της τρόικας, ενώ αύριο το πρωί αναμένεται να αρχίσουν τις επαφές τους, στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης της εφαρμογής του κυπριακού προγράμματος προσαρμογής.

Πηγή: skai.gr