Γερμανία: Ιστορικό αυτοκτονικών τάσεων είχε ο Αντρέας Λούμπιτς

Ιστορικό αυτοκτονικών τάσεων είχε ο συγκυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους της γερμανικής εταιρείας Germanwings, ο οποίος πιστεύεται ότι εσκεμμένα έριξε την πτήση στις Γαλλικές Άλπεις, οδηγώντας στο θάνατο 150 ανθρώπους.

Όπως αποκάλυψαν οι γερμανικές εισαγγελικές Αρχές, ο Αντρέας Λούμπιτς έκανε ψυχοθεραπεία για αυτοκτονικές τάσεις «αρκετά χρόνια» πριν γίνει πιλότος. Ωστόσο, από ένα σημείο κι έπειτα, τα χαρτιά που έπαιρνε από τους ψυχιάτρους που τον παρακολουθούσαν δεν αναφέρουν πως ο 27χρονος είχε αυτοκτονικό ιδεασμό ή επιθετικές τάσεις.

Οι εισαγγελείς του Ντίσελντορφ δεν δημοσιοποίησαν την περίοδο κατά την οποία ο Λούμπιτς εμφάνισε αυτοκτονικές τάσεις. Άρχισε την εκπαίδευσή του στη Lufthansa το 2008 και έλαβε το δίπλωμά του ο 2013.

Εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Ντίσελντορφ υπογράμμισε πάντως πως οι ερευνητές δεν έχουν εξακριβώσει το κίνητρο του νεαρού συγκυβερνήτη, δεν έχουν βρει ενδείξεις πως είχε προσχεδιάσει την πτώση του αεροπλάνου, ούτε έχουν απτά στοιχεία (όπως παραδείγματος χάρη κάποιο σημείωμα) που να περιέχουν κάποιου είδους ομολογία.
ς
Επιπλέον, οι γερμανοί εισαγγελείς αποσαφήνισαν πως δεν υπάρχουν πιστοποιημένα σωματικά προβλήματα από τα οποία έπασχε ο Λούμπιτς, εν μέσω δημοσιευμάτων που θέλουν τον 27χρονο να έχει  υποστεί αποκόλληση αμφιβληστροειδούς, πάθηση που θα έθετε σε κίνδυνο τη σταδιοδρομία του και θα μπορούσε να του προκαλέσει ψυχολογικά προβλήματα.

Όλα τα διαθέσιμα στοιχεία συγκλίνουν πως ο 27χρονος κλειδώθηκε στο πιλοτήριο του μοιραίου Airbus όταν ο κυβερνήτης βγήκε από το χώρο ελέγχου για να πάει στην τουαλέτα. Ο πιλότος φαίνεται πως του φώναζε, παρακαλώντας τον να ανοίξει την πόρτα, ενώ επιβάτες ούρλιαζαν πανικόβλητοι, όμως ο Λούμπιτς δεν ανταποκρίθηκε.

Η μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό των 150 σορών στους δύσβατους πρόποδες των Άλπεων, στη νότια Γαλλία. Έως τώρα έχουν απομονωθεί δείγματα γενετικού υλικού από περίπου 80 επιβαίνοντες, προκειμένου να γίνει ασφαλής ταυτοποίηση των νεκρών.
Πηγή: skai.gr