Έσωσε το σφυροδρέπανο

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν παρενέβη για να σταματήσει προσπάθεια των μελών του κόμματός του να απομακρύνουν το κομμουνιστικό σφυροδρέπανο από ένα από τα πλέον δοξασμένα λάβαρα της ρωσικής ιστορίας.

Με νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από την κάτω Βουλή και υποβλήθηκε προς έγκριση στον πρόεδρο Πούτιν εζητείτο η αφαίρεση του σφυροδρέπανου από τα αντίγραφα της \Σημαίας της Νίκης\.

Σύμφωνα με τους ιστορικούς πρόκειται για τη σημαία που ύψωσαν τα σοβιετικά στρατεύματα στο Ράιχσταγκ του Βερολίνου την 1η Μαΐου του 1945, μια ενέργεια που έχει αποτυπωθεί σε φωτογραφίες της εποχής και εκφράζει τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας.

Εξαγριωμένοι από το προτεινόμενο νομοσχέδιο, βετεράνοι του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου βγήκαν στους δρόμους κρατώντας πλακάτ που έγραφαν, \Κάτω τα χέρια από τη Σημαία της Νίκης!\ και τα συνήθως φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης κατηγόρησαν την κάτω Βουλή ότι βεβηλώνει τη μνήμη εκατομμυρίων που χάθηκαν στον πόλεμο.

Ο πρόεδρος της κάτω Βουλής Μπόρις Γκρίζλοφ, το κόμμα του οποίου \Ενωμένη Ρωσία\ που πρόσκειται στο Κρεμλίνο, πρότεινε το νόμο αλλά μετά τη συνάντηση του με εκπροσώπους των βετεράνων, υπαναχώρησε κι έκανε την ανακοίνωση : το σφυροδρέπανο παραμένει.

Πηγή: skai.gr