Επίσκεψη Ελπιδοφόρου σε Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης

Σε μια επίσκεψη με υψηλούς συμβολισμούς και πολλαπλά μηνύματα προχώρησε χθες το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος επισκέφθηκε, όπως ο ίδιος ήθελε εδώ και πολύ καιρό, το 19ο Αστυνομικό Τμήμα του Μανχάταν, στη δικαιοδοσία του οποίου υπάγεται και η περιοχή όπου η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής έχει την έδρα της.

Ο Αρχιεπίσκοπος συναντήθηκε με την επικεφαλής του Α.Τ., Κάθλιν Γουόλς και πολλούς αστυνομικούς, ανάμεσα στους οποίους και τρεις Ελληνοαμερικανοί, οι Στέφανος Κουτσουμπάρδης, Ειρήνη Πρέντζα και Παναγιώτης Κουτσουδηλάκης.

Αυτή η χρονιά, σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος, «της μεγάλης δοκιμασίας της πανδημίας, ήταν εξαιρετικά δύσκολη για όλους μας και ιδιαίτερα για όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες αρχές και υπηρεσίες, καθώς κλήθηκαν να σηκώσουν ένα δυσανάλογα μεγάλο βάρος στη διαχείριση της κρίσης».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος επιθυμούσε εδώ και καιρό να πραγματοποιήσει αυτή την επίσκεψη, καθώς συνδέεται με την Αδελφότητα του Αγίου Παύλου του Α.Τ. της Νέας Υόρκης, μια αδελφότητα στην οποία συμμετέχουν Ελληνοαμερικανοί και άλλοι Ορθόδοξοι στο θρήσκευμα αστυνομικοί από διάφορες τοπικές πολιτειακές και αστυνομικές αρχές.

«Είστε πάντα στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος και θέλω να ξέρετε ότι ως συμπολίτης σας και ως θρησκευτικός ηγέτης σας έχω πάντα στη σκέψη μου», τους δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ