Κλείσιμο

Επικοινωνία Τζόνσον - Ζελένσκι για καταδίκη και περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ρωσίας

του Θανάση Γκαβού

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το πρωί ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον και ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, ο κ. Τζόνσον είπε ότι η χώρα του κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να υποστηρίξει τον ουκρανικό λαό και την αντίστασή του κατά του Ρώσου εισβολέα.

Σημείωσε πως το Λονδίνο καλεί τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών να καταδικάσουν με τον πιο έντονο τρόπο τη Ρωσία στην απογευματινή συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη.

«Αμφότεροι οι ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη οι κυρώσεις να πάνε παραπέρα ώστε να ασκηθεί η μέγιστη πίεση» επί του καθεστώτος Πούτιν.

Ο κ. Ζελένσκι ευχαρίστησε τη βρετανική κυβέρνηση για την παροχή αμυντικού οπλισμού, λέγοντας ότι έχει αποδειχθεί ζωτικής σημασίας στην αναχαίτιση των ρωσικών δυνάμεων.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν και οι Υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών. Ο Ντμίτρο Κουτλέμπα ανέφερε μέσω Twitter πως με τη Λιζ Τρας συντόνισαν νέες κυρώσεις για τη «βάρβαρη επιθετικότητα» της Ρωσίας, «καθώς και βήματα για να κλείσουν οποιαδήποτε παραθυράκια και να μην αφεθεί στη Ρωσία καμία πιθανότητα να παρακάμψει τις τωρινές και μελλοντικές κυρώσεις».

Πηγή: skai.gr