Κλείσιμο

Και ακίνητα στο Λονδίνο πουλάει ο Αμπράμοβιτς εκτός από την Τσέλσι - Ποιον δισεκατομμυριούχο προσέγγισε

του Θανάση Γκαβού

Το πόσο των 3 δισεκατομμυρίων λιρών φέρεται να ζητά για την πώληση της ποδοσφαιρικής ομάδας της Τσέλσι ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, ενώ πιστεύεται ότι έχει αρχίσει επίσης διαδικασίες για πώληση ακινήτων του στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι κινήσεις αυτές έχουν ως στόχο να προλάβουν οικονομικό πλήγμα από πιθανές κυρώσεις σε βάρος του από τη βρετανική κυβέρνηση μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, λόγω των συμφερόντων του στη Μόσχα.

Ο Ελβετός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Χανσγιόργκ Βις ισχυρίστηκε, μιλώντας σε μέσο της χώρας του, ότι προσεγγίστηκε με πρόταση για να αγοράσει τις μετοχές του λονδρέζικου ποδοσφαιρικού συλλόγου, πιθανώς ως συμμετέχων σε μια κοινοπραξία επενδυτών.

Έκανε χαρακτηριστικά λόγο για «πανικό» του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, όπως και των υπολοίπων Ρώσων ολιγαρχών που έχουν μπει στο στόχαστρο των δυτικών κυβερνήσεων.

Προ ημερών ο Ρωσοϊσραηλινός μεγιστάνας είχε ανακοινώσει πρόταση εκχώρησης της διαχείρισης του συλλόγου στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της Τσέλσι, προσφορά που δεν έγινε άμεσα δεκτή πάντως από τους υπεύθυνους του οργανισμού.

Εν τω μεταξύ, η Daily Mail αποκάλυψε πως ο κ. Αμπράμοβιτς βρέθηκε το τελευταίο διάστημα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εξετάζοντας την προοπτική να μεταφέρει εκεί μέρος της περιουσίας του, που πιστεύεται ότι ανέρχεται σε 12 δισεκατομμύρια λίρες.

Την Τρίτη ο βουλευτής των Εργατικών Κρις Μπράιαντ έκανε χρήση της βουλευτικής του ασυλίας για να καταγγείλει ότι ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς σπεύδει να πουλήσει δύο ακίνητα στη βρετανική πρωτεύουσα συνολικής αξίας 172 εκατομμυρίων λιρών ώστε να αποφύγει το πλήγμα των πιθανών κυρώσεων.

Πηγή: skai.gr