Ένταση στην Ιερουσαλήμ

Η ισραηλινή αστυνομία συγκρούστηκε με παλαιστίνιους διαδηλωτές, στην ανατολική Ιερουσαλήμ, οι οποίοι, ενίοτε λιθοβολώντας, διαμαρτύρονταν για τις ισραηλινές ανασκαφές πολύ κοντά στο Τέμενος Αλ Ακσα και την Πλατεία των Τεμενών , τρίτο κατά σειράν ιερότερο χώρο λατρείας των Μουσουλμάνων, μετά την Μέκκα και την Μεδίνα (στη Σαουδική Αραβία). Εξ άλλου η Παρασκευή είναι ημέρα της προσευχής για τους Μουσουλμάνους.

Από την ισραηλινή αστυνομία έγινε χρήση δακρυγόνων και 15 συλλήψεις.

Οι συγκρούσεις αστυνομίας-διαδηλωτών εντάθηκαν στην περιοχή της συνοικίας Ρας αλ Αμούντ στην ανατολική Ιερουσαλήμ. Οι συγκρούσεις επεκτάθηκαν, όμως, και στη Δυτική Οχθη, όπου και εκεί έγινε χρήση δακρυγόνων από την ισραηλινή αστυνομία κατά των διαδηλωτών, που πολλές φορές ήταν σαφώς νεαρής ηλικίας.

Ισραηλινή στρατιωτική πηγή έκανε λόγο για δύο τραυματισμένους ισραηλινούς στρατιώτες στην περιοχή ενός \"σημείου ελέγχου\" στη Δυτική Οχθη, αρκετά κοντά στην Ιερουσαλήμ.


Οι ειδήσεις του BBC World μεταδίδονται στα ελληνικά από την Τηλεόραση του ΣΚΑΪ από Κυριακή έως Παρασκευή στις 18.35 και στις 21.35.
Πηγή: skai.gr