Ένας ακόμη Παλαιστίνιος νεκρός από ισραηλινά πυρά στη Δυτική Όχθη

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσαν οι παλαιστινιακές αρχές, ενώ από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός άφησε να εννοηθεί ότι στρατιώτης τον πυροβόλησε διότι φέρεται να πέταξε πέτρες εναντίον αυτοκινήτων Ισραηλινών.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ο Άχμεντ Μανασάρα, 26 ετών, σκοτώθηκε κοντά σε σημείο ελέγχου, σε σχετικά μικρή απόσταση από τη Βηθλεέμ.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε από τη δική του πλευρά ότι στρατιώτης «άνοιξε πυρ αφού είδε πέτρες να πετιούνται εναντίον ισραηλινών οχημάτων».

«Για το συμβάν θα διενεργηθεί έρευνα», πρόσθεσε ο στρατός του Ισραήλ σε ανακοίνωσή του στην οποία δεν δίνεται καμιά άλλη διευκρίνιση.

Το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA μετέδωσε πάντως πως ο Άχμεντ Μανασάρα επέβαινε σε αυτοκίνητο όταν σκοτώθηκε. Πρόσθεσε πως άλλος ένας Παλαιστίνιος, που βρισκόταν μέσα στο ίδιο αυτοκίνητο, τραυματίστηκε σοβαρά.

Η είδηση του θανάτου του 26χρονου μεταδόθηκε την επομένη των θανάτων δύο Παλαιστίνιων σε βίαια επεισόδια στη Ναμπλούς, επίσης στη Δυτική Όχθη.

Η ένταση κλιμακώνεται τις τελευταίες ημέρες στα κατεχόμενα, καθώς πλησιάζουν οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ, την 9η Απριλίου.

Οι σποραδικές παλαιστινιακές επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών και Εβραίων εποίκων συνεχίζονται στη Δυτική Όχθη, περιοχή που κατέχει το Ισραήλ από τον πόλεμο των Έξι Ημερών του 1967.