Η επενδυτική συμβουλή του Έλον Μασκ που όλοι μπορούν να ακολουθήσουν

Η επενδυτική συμβουλή του Έλον Μασκ που όλοι μπορούν να ακολουθήσουν

Πώς γίνεσαι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου; Μάλλον δεν είναι κάτι που μπορεί να πετύχει ο οποιοσδήποτε, όμως ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει την επενδυτική συμβουλή του Έλον Μασκ. 

Όπως φαίνεται, ο CEO της Tesla και νέος ιδιοκτήτης του Twitter ακολουθεί μια επενδυτική στρατηγική «παλιάς σχολής» που θυμίζει πολύ το στυλ του θρυλικού μεγαλοεπενδυτή Γουόρεν Μπάφετ (παρότι οι δυο τους κατά τα άλλα διαφωνούν σε πολλά). 

«Επειδή με ρωτάνε συχνά: Αγοράστε μετοχές σε διάφορες εταιρείες που φτιάχνουν προϊόντα και υπηρεσίες στις οποίες πιστεύετε. Πουλήστε μόνο εάν θεωρείτε ότι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες τους πηγαίνουν χειρότερα. Μην πανικοβάλλεστε, όταν η αγορά πανικοβάλλεται», έγραψε ο Μασκ στο Twitter. 

Πρόκειται για μία στρατηγική που θυμίζει την τακτική του «value investing» που ακολουθεί ο Μπάφετ. Ως γνωστόν, ο σοφός της Όμαχα αγοράζει μόνο τις μετοχές εταιρειών που φτιάχνουν προϊόντα τα οποία καταλαβαίνει και πιστεύει. Εάν αυτές οι εταιρείες είναι και υποτιμημένες, τότε έχουν καλύτερες προοπτικές να δώσουν καλές αποδόσεις σε μεγάλα χρονικά διαστήματα. 

Άλλωστε, όπως και ο Μασκ, ο Μπάφετ ακολουθεί τη διάσημη συμβουλή του: «Να είστε άπληστοι όταν οι άλλοι φοβούνται και να φοβάστε όταν οι άλλοι είναι άπληστοι». 

Τον Μάρτιο, ο Μασκ είχε δώσει μία ακόμα επενδυτική συμβουλή, λέγοντας ότι σε εποχές υψηλού πληθωρισμού «γενικά είναι καλύτερο να έχετε στην κατοχή σας χειροπιαστά πράγματα, όπως ένα σπίτι ή μετοχές σε εταιρείες που πιστεύετε ότι φτιάχνουν καλά προϊόντα», παρά να διατηρείτε θέσεις σε μετρητά. 

Πηγή: Money Review